ZSGOWMS hard onderuit tegen Elinkwijk

In de zondag tweede klasse B lijkt ZSGOWMS zich na vandaag alvast op te kunnen gaan maken voor de nacompetitie. Het inhaalduel tegen Elinkwijk ging met 0-3 verloren. De achterstand op koploper Legmeervogels blijft negen punten en de titel lijkt verder weg dan ooit.

De inzet van vandaag was de tweede plek op de ranglijst. ZSGOWMS had het initiatief in de eerste helft tegen Elinkwijk. De gasten traden aan met een elftal van gemiddeld 22,5 jaar tegenover de 28,5 jaar van ZSGOWMS. De thuisploeg was veel agressiever en sterker in de duels. Elinkwijk kwam sporadisch aan aanvallen toe.

Vol strafschopgebied

De eerste kans was voor Zohair Chiddi die de bal zomaar voor zijn voeten kreeg na slecht uitverdedigen van Levi Thijm. Hij mikte te hoog. ZSGOWMS slaagde er verder niet in om uitgespeelde kansen te creëren. De gevaarlijkste momenten waren twee vrije trappen. De inzet van Sven Kolle ging naast en het schot van Mounhir Ghannoen werd overgetikt door doelman El Mansori.

Na de rust vertoonde de doorgaans solide verdediging van ZSGOWMS zowaar wat scheurtjes. Dit kwam het elftal duur te staan. Randy Sanches kon de eerste poging nog onschadelijk maken maar moest even later toch capituleren. Een vrije trap van Alain de Koter werd nog gekeerd door de doelman maar op de rebound van Jordy Best was hij kansloos. Rob Rijnink reageerde direct door oud-prof Maceo Rigters in te brengen in de punt van de aanval.

Abdel Takki

Na een handsbal in het strafschopgebied kreeg Sven Kolle de ideale mogelijkheid om ZSGOWMS op gelijke hoogte te brengen. Zijn penalty ging echter ruim over het doel. Dit bleek de doodsteek voor zijn ploeg. Elinkwijk liep in de counter uit naar een ruimere overwinning. De achttienjarige Maurits de Baar wipte de bal over Sanches heen en de wedstrijd was gespeeld. Eser Ozkilit maakte er zelfs 0-3 van. ZSGOWMS kwam niet verder dan een schot van Ghannoen dat werd gepareerd door El Mansori.

SLIDE Rigters en juichen Elinkwijk

Zo leed ZSGOWMS een enigszins geflatteerde nederlaag. Maar zoals wel vaker dit seizoen had het moeite met het creëren van kansen. ZSGOWMS scoorde pas 28 keer in zestien duels. Het moet de tweede plaats voorlopig afstaan aan Elinkwijk. Het kampioenschap is verder uit het zicht geraakt. ZSGOWMS verzekerde zich gelukkig wel al van de nacompetitie door de eerste periode te winnen.

Protest ZSGOW

Na de wedstrijd vond er nog een vechtpartij plaats op het complex. De politie moest er aan te pas komen om de boel tot bedaren te brengen. De gemoederen liepen hoog op tussen toeschouwers en spelers van ZSGOWMS. Het is onduidelijk wat de aanleiding hiervoor was. Meer over de vechtpartij en foto’s ziet u later op onze site.

Kijk voor de actuele stand op de klassepagina van de zondag tweede klasse B.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)