ZSGOWMS is eerste plaats kwijt na puntendeling tegen SCH’44

In de zondag tweede klasse B is ZSGOWMS sinds lange tijd de eerste plaats op de ranglijst kwijt geraakt. De Amsterdammer speelden met 1-1 gelijk in Harmelen tegen SCH’44. Legmeervogels dat met 3-0 wist te winnen van Weesp is nu de nieuwe koploper.

ZSGOWMS-doelman Randy Sanches: ” De druk is er nu even af bij ons. Die ligt bij Legmeervogels. Dat is misschien ook wel even lekker. Wij komen er wel weer. Als we op 20 december de inhaal wedstrijd van Zilvermeeuwen weten te winnen gaan we gewoon als koploper de winterstop in.”

Op het veld in Harmelen had de wind een grote invloed op het spel. ZSGOWMS, dat de eerste helft de wind tegen had, ging daar aanvankelijk het beste mee om. Toch was het SCH dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Sanches: “Het was een snelle en goede aanval vanaf de linkerkant. Nadat de spits in stelling was gebracht raakte hij de paal, maar de terug ketsende bal ging via mijn achterhoofd over de lijn. Echt ongelofelijk.”

Drie minuten later was het echter al weer gelijk. Een diepe bal van Jamel Magnee kwam, gedragen door de wind, perfect aan bij Abdel Taki. Die controleerde de bal goed en schoot vervolgens via de onderkant van de lat de 1-1 binnen. Sanches: “Daarna hadden we wedstrijd moeten beslissen. We kregen een paar hele goede kansen via Taki en Younes Makraou, die hun rechtsback helemaal dol draaide, maar we verzuimen gewoon te scoren.”

Na rust, toen ZSGOWMS de wind dus mee had, werd het spel er niet beter op. De ploeg van Rob Rijnink speelde veel te veel de lange bal en dat was met die wind niet echt gunstig. Sanches: “SCH zakte op het middenveld ook steeds mee in en ze maakten ons het voetballen dan ook erg moeilijk. Daarom ook steeds die lange bal, maar dat was gewoon geen doen vandaag met die wind. Wij kregen gewoon geen enkele kans meer na rust.”

De grootste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Sanches: “Tot twee keer toe kwam er een speler allen op me af. Eentje schoot er naast en die andere aanval kon ik gelukkig met handen en voeten onschadelijk maken.”

Door het puntverlies is ZSGOWMS dus de koppositie kwijt geraakt. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Archief foto Jos Spitteler: Randy Sanches

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)