ZSGOWMS kan niet imponeren en verliest van Zilvermeeuwen

In de zondag tweedeklasse B is ZSGOWMS na drie gelijke spelen nu ook tegen een nederlaag aangelopen. Het inhaalduel met Zilvermeeuwen werd met minimaal verschil verloren: 0-1. Hierdoor blijft de achterstand op koploper Legmeervogels zes punten.

Doordat er vandaag maar een aantal wedstrijden op het programma stonden waren er veel toeschouwers naar Sportpark Ookmeer gekomen. De amusementswaarde was echter laag. ZSGOWMS trof een tegenstander die kwam voor een punt, wat er uiteindelijk zelfs drie werden dankzij een doelpunt van Kevin Wijndal.

De eerste helft werd ontsierd door de vele blessurebehandelingen aan beide kanten. ZSOWMS-verdediger Anass Tazirane moest zelfs vervangen worden. ZSGOWMS kreeg een opgelegde kans in de persoon van Sven Kolle, maar hij vergat een hoek uit te kiezen waardoor Eric Veen redding kon brengen.

zsgo1

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ZGOWMS kreeg het niet voor elkaar om door de hechte defensie van de gasten heen te voetballen. Nadat Zilvermeeuwen al een aardige kans had gemist kwam het wel op voorsprong. Enzo Stroo stelde na een mooie actie invaller Wijndal in staat om te scoren. Hij liet Randy Sanches kansloos met een geplaatste bal in de korte hoek.

zsgo3

Zilvermeeuwen groef zich daarna nog verder in. Sven Kolle was dichtbij de gelijkmaker met een vrije trap die bijna in de kruising draaide. Clayton Uiterwaal speelde zichzelf mooi vrij met een pirouette maar ook hij kreeg de bal niet in het doel. In de absolute slotfase was het Semmy Meyer, ingebracht als stormram, die zijn kopbal centimeters naast de paal zag belanden. Zo kreeg ZSGOWMS niet waar het recht op had.

zsgo4

Sinds de ploeg van Rob Rijnink de eerste periodetitel won wist het nog maar een wedstrijd te winnen. Rijnink:”Ik ga met een slecht gevoel de winterstop in. Vandaag zag je dat we teveel op een individuele actie gokten. We moeten weer vanuit de organisatie gaan voetballen.”