ZSGOWMS kent geen problemen met VVA/Spartaan

Zondag tweedeklasser ZSGO/WMS snakte naar de winterstop toen de laatste vier wedstrijden van 2015 slechts twee punten opleverden. Opgefrist en wel rekende de ploeg van Rob Rijnink in de eerste wedstrijd van 2016 probleemloos af met laagvlieger VVA/Spartaan: 3-0.

Halverwege deze week werd bekend dat de wegen van Rijnink en de Amsterdammers na zeven jaar zullen scheiden. Een kampioenschap zit er zeker nog in voor de huidige nummer twee (zes punten achter koploper Legmeervogels), maar de spelersgroep was er wel over eens dat er dingen anders moesten om die titelaspiraties te behouden. “We hebben de neuzen weer dezelfde kant op gezet en vandaag lieten we dat zien met een eenvoudige zege”, zei middenvelder Sven Kolle, vlak nadat hij met het laatste balcontact de eindstand op 3-0 had bepaald.

ZSGOWMS - VVA/Spartaan

Die neuzen wezen al na dertig seconden richting de eigen doelman Randy Sanches, die met zijn voet een erg vroege treffer van Abdessadak El Arabi nog kon voorkomen. VVA/Spartaan nam brutaal het heft in handen op een slecht bespeelbaar veld. Hoewel ZSGOWMS daarna het overwicht had, waren de kansen voor de gasten. Ook Tarik Karim had de openingstreffer op zijn schoen, maar hij verzuimde een fout in de ZSGO-verdediging af te straffen.

De thuisploeg slaagde er wel in om de score na een klein half uur te openen. Scheidsrechter De Groot kende een strafschop toe na een handsbal van VVA-verdediger Jessey Tuffour en spits Zohair Chiddi wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. Een paar minuten later stond de lat de 2-0 van Younes Makraou in de weg. De vlugge buitenspeler was een plaag voor de verdediging van de gasten, ook toen Tuffour zijn tackle te laat inzette en de bal opnieuw op de stip werd gelegd. Nu wist doelman Marcel Ons de strafschop van Chiddi wel tegen te houden.

Doelman Marcel Ons heeft geen antwoord op de strafschop van Zohair Chiddi (niet op foto). De tweede penalty pakt hij vervolgens wel.

VVA/Spartaan kwam er na een goede openingsfase niet meer aan te pas. De gasten moesten de kleedkamer uiteindelijk opzoeken met een 2-0 achterstand door een bekeken lob van Clayton Uiterloo. Het leek de beslissing in de wedstrijd, want in de tweede helft bloedde de wedstrijd dood. ZSGOWMS hoefde niet meer en VVA/Spartaan kon niet meer. Verder dan een schuiver van El Arabi kwamen de gasten niet, terwijl Makraou aan de andere het houtwerk nog liet trillen met een harde knal tegen de lat.

Met inmiddels voormalig jeugdinternational Maceo Rigters binnen de lijnen, die zijn eerste minuten van dit seizoen maakte na een lange blessure, was het wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Groot. Die kwam uiteindelijk pas na zeven minuten blessuretijd, toen Sven Kolle helemaal vrij bij de tweede paal een voorzet van Uiterloo binnen kon tikken: 3-0. Het was het laatste balcontact van de wedstrijd.

“Ik viel de tweede helft een beetje in slaap”, grapte VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic na afloop. “De tweede helft was niet goed, van beide kanten. Daar moeten wij nog aan werken.” Kolle was juist tevreden over het tweede bedrijf van de thuisploeg. “In het verleden hebben wij nog wel steekjes laten vallen in de tweede helft, maar nu waren we heer en meester. Deze overwinning is precies wat we nodig hadden.”

ZSGOWMS blijft door de zege in het spoor van koploper Legmeervogels, dat zelf met 3-0 won van NVC. VVA/Spartaan zakte naar de voorlaatste plaats in de zondag tweede klasse B, vier punten achter de veilige tiende plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.