ZSGOWMS knokt zich tegen DCG naar nacompetitieplek

In een rechtstreeks duel vochten ZSGOWMS en DCG maandagmiddag uit wie de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse in mocht. ZSGOWMS deed al het hele seizoen bovenin mee, maar wist nog geen periodetitel te veroveren. DCG startte het seizoen moeizaam, maar kwam op stoom en ging aan kop in de derde periode. Wie pakte het laatste nacompetitieticket?

De eerste helft was er een zonder al te veel hoogtepunten. DCG was de bovenliggende partij, maar was in de eindfase te slordig om tot echt grote kansen te komen. Aan de andere kant kreeg ook ZSGOWMS nauwelijks echte kansen. Toch was het de thuisploeg die vlak voor rust op voorsprong kon komen. Na een tackle van Mahmoud Fayek vanachter op Gregory Nelson ging de bal op de stip. Sheverinio Blanker benutte het buitenkansje.

Aangezien SCPB ’22 voor stond, moest DCG aan de bak om de periodetitel nog binnen te slepen. De bezoekers zetten vanaf de aftrap in de tweede helft dan ook meteen flink aan. Na een paar minuten ging een vrije trap van Bilal el Hajoui el Jaafari net naast. Even later was ZSGOWMS dicht bij een verdubbeling van de score, toen Nouredinne Lakbila op de paal kopte. Meteen daarna dacht DCG de 1-1 te maken, maar de vlag ging omhoog en de goal ging niet door. Of het buitenspel was, viel te betwisten. De grensrechters aan beide kanten speelden sowieso een hoofdrol met hun valse vlagsignalen en waren niet bepaald de assistenten waar een scheidsrechter op hoopt.

Naarmate de tijd verstreek werd het duel verhitter en opgefokter. Duels tussen ZSGOWMS en DCG zijn altijd al beladen, maar dat was helemaal het geval nu er een plek in de nacompetitie op het spel stond. Er ontstonden dan ook heel wat opstootjes en vielen heel wat kaarten. Met ruim een uur op de klok had Fayek geluk dat hij niet zijn tweede gele kaart kreeg, na een stevige overtreding op Nelson. Op het veld vielen er geen rode kaarten, maar daarbuiten wel. Binnen een minuut kreeg Sebastiaan Fritz twee keer geel voor commentaar op de leiding. Hij zal in ieder geval in het eerste nacompetitieduel dus niet op de bank mogen plaatsnemen.

Even daarvoor had DCG met Anass Benhammouch nog een megakans gehad, maar de bal eindigde in het zijnet. Ook raakte een vrije trap van El Hajoui El Jaafari nog de lat. De kansen waren er dus zeker wel voor DCG, maar de bal wilde er niet in. Een schrale troost was dat ook 1 goal niet genoeg was geweest, want alleen bij winst had DCG de periodetitel gepakt. Toch zal het zuur zijn voor DCG, dat bezig was aan zo’n goede reeks

Nu is de periodetitel voor ZSGOWMS, dat de periodetitel overneemt van kampioen SCPB ’22. De ploeg mag in de nacompetitie proberen een plek in de eerste klasse te veroveren. Die begint komende zondag met een thuiswedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. Bekijk hier het programma van de nacompetitie 

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)