ZSGOWMS komt in districtsbeker niet door muur van Limmen heen

Zondag derdeklasser ZSGOWMS is gestrand in de tweede ronde van de districtsbeker. In en tegen Limmen, de nummer zeven van de derde klasse B, verloor de ploeg van Murat Böke met 2-0.

“Strijd, discipline, niet honderd procent willen geven,” zo somde ZSGOWMS-trainer Murat Böke de pijnpunten van zijn ploeg op. Limmen had zich voor deze wedstrijd op de counter ingesteld. De bezoekers uit Amsterdam, die het normaal van hun voetballend vermogen moeten hebben, hadden daar zichtbaar moeite mee. “Ze hadden een goed georganiseerd elftal, dat keihard kon knokken. Ze spelen thuis voor het hele dorp. Dat is die dorpsmentaliteit, voor iedere meter vechten,” aldus Böke. “Hoe goed je spelers ook zijn, het begint met de basis. Iedereen moet zijn taken uitvoeren en keihard werken. Als je dan zo slap begint en geen arbeid levert, kom je van een koude kermis thuis.”

Het tempo lag deze wedstrijd laag, wat de de thuisploeg ten goede kwam. “Het baltempo was niet hoog genoeg om hen kapot te spelen,” zag Böke zijn ploeg aanvallend tekortschieten. Verdedigend miste hij ook de scherpte om de counters van Limmen af te stoppen. Na een minuut of twintig leidde zo’n aanval van Limmen tot een strafschop, die Sem Winter benutte: 2-0.

Daarna kon Limmen zich helemaal ingraven. ZSGOWMS wist niet door de muur heen te breken. In de tweede helft stond Rick Seignette aan het einde van een goed uitgespeelde counter om de 2-0 op het scorebord te zetten. De Amsterdammers zetten in de slotfase nog wel aan, maar ondanks meerdere kansen bleef de aansluitingstreffer uit. Vorig seizoen haalde de derdeklasser nog de laatste zestien, nu zit het bekeravontuur er in de tweede ronde al op.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: John Beckman