ZSGOWMS kroont zich tot kampioen na winst

ZSGOWMS mag zich officieel kampioen noemen van de zondag derde klasse C. De ploeg van trainer Rob Rijnink won in een rechtstreeks duel van concurrent VVA Spartaan. Daarbij zijn zij de nummers één en twee van de competitie. De thuisploeg was echter geen partij voor het in vorm verkerende ZSGOWMS, mede doordat de Spartaan niet op volle oorlogssterkte was en zich uiteindelijk met 0-3 gewonnen moest geven.

De hoge druklijn vanuit achteruit van ZSGOWMS was niet door te komen voor De Spartaan in de eerste helft. De handelingssnelheid lag te laag en het lukte maar niet om zich daaruit te kunnen voetballen met combinatiespel. De tactiek van de uitploeg was duidelijk, met een sterk aanspeelpunt voorin: Maceo Rigters aanspelen, die maar bleef sleuren en niet van de bal af te krijgen was. Hierdoor kwam er meer ruimte aan de zijkanten. Shanon Schet en Nana Kwarteng waren goed in de individuele actie, al konden hun voorzetten bij vlagen beter.

In verdedigend opzicht stond het organisatorisch niet eens zo slecht bij De Spartaan. Voorin daarentegen kon het niets forceren. Nick Ham heeft geen enkele redding hoeven te verrichten, terwijl zijn collega Bilal Obbiba bij de eerste beste serieuze doelpoging na 23 minuten geklopt werd, weliswaar erg onfortuinlijk: Semmy Meyer kreeg de bal prompt voor zijn voeten. Het schot werd aangeraakt, waarna het leer buiten bereik van de keeper in de verre hoek viel.

03052015 spartaan ZSGO 1

De eerste stap voor de Amsterdammers was gezet. Nadat de zaterdagafdeling zich ook tot kampioen kroonde, was de ploeg gebrand om dit kunstje na te doen en de score uit te breiden. De 0-1 was niet genoeg, dat was het gevoel wat het team uitstraalde. De 0-2 viel tien minuten voor rust en was een mooie marge voor ZSGOWMS. Rigters schoot deze binnen vanaf elf meter, nadat Mohamed Tissoudali hands maakte na een sliding. Beide ploegen rustten dus bij 0-2. In het tweede bedrijf nam ZSGOWMS duidelijk gas terug en kreeg De Spartaan nog een goede kans na een prima actie van El Arabi Abdessadak, die langs de lijn zijn directe tegenstander klopte. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Danny Claver, die over schoot.

Het was bij het thuisteam veel te slordig qua balbezit om tot goede kansen te komen. In het tweede gedeelte van de tweede helft was er weinig te beleven en liep het duel een beetje dood. Toch speelde ZSGOWMS dit zeer professioneel uit en wist als kers op de taart nog een hoogtepuntje te noteren. Schet maakte nummer drie. Een mooi slot van de kampioenswedstrijd en een geweldig jaar voor de kampioen.

Spartaan ZSGO 2

Een geweldig seizoen voor ZSGOWMS. Rijnink: ”Dit hebben we echt verdiend”, zijn de eerste woorden van succestrainer Rijnink na de zege. Maar ook is zijn ploeg dit seizoen door diepe dalen gegaan. Rijnink: ”Het getuigt van kwaliteit dat we de tegenslagen omgezet hebben in positieve energie. Daarnaast is dit geweldig voor de club. En nadat de zaterdagsafdeling kampioen geworden is, is het nu onze beurt”, besluit hij met een glimlach.

Aan de andere kant erkent Obbiba zijn meerdere in de tegenstander: Obbiba: ”We zijn op alle fronten afgetroefd, maar vooral op kwaliteit. Als we de geschorste spelers tot onze beschikking hadden, hadden we misschien meer kans gehad, maar dat is achteraf praten. We hebben het de afgelopen weken weggegeven. Met het oog op de nacompetitie beginnen we weer vanaf nul en is het afwachten op welke tegenstander we uitkomen”, besluit hij zijn relaas.

Verslag en foto’s: Mirko de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)