Home / Algemeen / ZSGOWMS laat zich foppen door SCW

ZSGOWMS laat zich foppen door SCW

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS heeft zichzelf opnieuw een slechte dienst bewezen. Na de nederlaag vorige week tegen VVA/Spartaan ging ook het inhaalduel met SCW verloren. De nummer voorlaatst van de derde klasse B kwam een vroege achterstand niet meer te boven: 1-3.

Binnen vier minuten keken de Amsterdammers tegen een snelle 0-2 achterstand aan. Donny van Bakkum en Jeff de Vilder deden de thuisploeg in de beginfase behoorlijk pijn. Hierna kwam ZSGOWMS iets beter terug, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg niet worden. SCW bleef veelal de lange bal hanteren en daar had ZSGOWMS het moeilijk mee. Vlak voor rust leken de gastheren iets terug te doen, maar werd de aansluitingstreffer onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

In het begin van de tweede helft slaagde ZSGOWMS er wel in te scoren. Uit een hoekschop bracht Sascha van Goor zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1-2. De treffer zorgde ervoor dat het duel iets meer openbrak met kansen over en weer. Voor ZSGOWMS was het belang groot en zij wilden de punten koste wat het kost in eigen huis houden. Door onzorgvuldigheid bleef een gelijkmaker uit, waarna Robin Helder uit een vlijmscherpe counter het duel besliste met de 1-3.

“We hadden goede afspraken gemaakt, maar mijn ploeg hield zich daar vaak niet aan. Als je in de eerste vier minuten direct twee goals om je oren krijgt, loop je direct achter de feiten aan”, zag Willem Jansen. “Na de 1-2 zag het er weer aardig uit, maar bleef de gelijkmaker uit. Daarna was de 1-3 de nekslag.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)