Home / Algemeen / ZSGOWMS legt lat hoog met vijftien aanwinsten

ZSGOWMS legt lat hoog met vijftien aanwinsten

ZSGO/WMS werd dit seizoen kampioen in de zondag derde klasse en wil meteen doorstoten. Voor komend seizoen sprak de club een heldere doelstelling uit: kampioen worden in de tweede klasse. Dat zal dan moeten worden gerealiseerd met vijftien aanwinsten.

Op een speciale presentatie werden de spelers met een nieuw tenue voorgesteld. Dat ZSGO/WMS wil doorstoten, is goed te zien aan de gehaalde versterkingen. Vijf hiervan waren dit seizoen nog actief in de zondag Hoofdklasse; drie bij Chabab (Mo Ben Ali, Ramon Lujano Benavides en Brahim Attalj) en twee bij OFC (Zohair Chiddi en Abdellilah Taki).

Daarnaast zijn Khalid Ouarhis en Younnes Makraou afkomstig van Nieuw Utrecht, Youssef Makraou van Voorland, komt Fatih Gungor van buurman AGB, Andy Ommen van Purmersteijn, Pappis Dieng van Blauw-Wit Amsterdam en Joel Mangoedikromo van Flamingo’s 64. Verder spelen Joel Gemin (Aalsmeer) en Evandro Laurens (Legmeervogels) na de zomer in het witte shirt van de tweedeklasser. Sven Kolle verruilt Soest (VVZ ’49) voor Amsterdam.

Mo Ben Ali (ZSGO)
Mo Ben Ali was dit seizoen reservekeeper bij zondag Hoofdklasser Chabab.

Een grote groep nieuwe gezichten, maar voor één speler is het geen onbekend terrein: Mo Ben Ali. De 21-jarige doelman van Chabab stond een jaar geleden nog onder de lat in Amsterdam-West. “Het is goed te keren bij ZSGO. Met Chabab in de fusie meegaan naar Nieuw Utrecht was nooit een optie geweest. Daarna heb ik met drie clubs gesproken, maar oude liefde roest niet. De keuze om terug te keren was vrij duidelijk.” Nu hoopt hij wel op speeltijd. “Bij Chabab was ik reservekeeper achter Raymond Dirven. Ik heb veel geleerd, stappen gemaakt en ga nu voor de eerste plek onder de lat.”

Ramon Lujano Benavides ZSGO
Ramon Lujano Benavides droeg dit seizoen het shirt van Hoofdklasser Chabab.

Hij neemt zijn ploeggenoot, verdediger Ramon Lujano Benavides, mee naar Sportpark Ookmeer. “Ik heb wel nagedacht over Nieuw Utrecht, maar uiteindelijk niet gedaan. Dat komt omdat ik in Amsterdam woon, ZSGO is voor mij dichterbij. Daarnaast ken ik al een paar spelers en waren de gesprekken met voorzitter Henk Fritz positief.” De oud-speler van FC Dordrecht erkent dat het ‘een stapje omlaag is’. “Maar ik ben wel ambitieus. Er zijn veel nieuwelingen, dus we zullen aan elkaar moeten wennen, maar gaan zeker voor het hoogst haalbare.”

Sven Kolle speelde dit seizoen met VVZ '49 in de zaterdag eerste klasse.
Sven Kolle speelde dit seizoen met VVZ ’49 in de zaterdag eerste klasse.

Die doelstelling onderstreept aanvallende middenvelder Sven Kolle, die overkomt van zaterdag eersteklasser VVZ ’49. Via via kwam hij bij ZSGO/WMS terecht. “Ik werk nu voor Football Temple in Amsterdam, samen met doelman Randy Sanches. Ik zeg niet dat hij me over heeft gehaald, maar hij heeft wel een hele grote rol gespeeld. Daarnaast spreken de ambities van de club me aan, de gesprekken waren positief. Ik heb de lijst met nieuwe spelers gezien en ik denk dat we de kwaliteiten hebben om mee te draaien, al ken ik de competitie nog niet heel goed.”

De spelers geloven erin en de clubleiding legt de lat voor komend seizoen in de zondag tweede klasse nog hoger. “Het doel is duidelijk: kampioen worden”, waren de ambitieuze woorden van voorzitter Henk Fritz. “Met de aanstaande versterkte promotie moeten we nu ook die stap naar de eerste klasse maken.”

Foto’s Jeroen de Kock