ZSGOWMS loopt rood aan bij Zwaluwen Utrecht

Zondag derdeklasser ZSGOWMS is in de eerste ronde al uitgeschakeld in de race om promotie naar de tweede klasse. De ploeg van Rob Rijnink wist een voorsprong tegen Zwaluwen Utrecht niet te behouden en verloor met 2-1. Bovendien eindigde het met acht man.

Voor rust domineerden ZSGOWMS de wedstrijd nog. Dat de Amsterdammers aan de leiding kwamen was dan ook geen verrassing. Spits Oseas Martin tekende voor de openingstreffer door een slechte terugspeelbal op Zwaluwen-keeper Edde Jansen op te pikken: 0-1. In de fase daarna verzuimden de bezoekers een ruimere marge te nemen bij de nummer twee van de derde klasse D.

Ook na rust was de eerste kans nog voor de Amsterdamse ploeg, maar een vakkundige redding van Jansen voorkwam een grotere voorsprong. Daarna was het gedaan met het overwicht. Zwaluwen Utrecht ging feller de strijd aan en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte door een intikker van Mehdi Unal. Slechts enkele minuten later bracht Jeff van Kesteren de Utrechters op een 2-1 voorsprong.

Het leed werd voor ZSGOWMS nog groter toen Naouafal Haddadi in de slotfase met zijn tweede gele kaart kon inrukken. In de blessuretijd zagen ook zijn ploeggenoten Anass Abdelhadi en doelman Tamba dos Santos een rode kaart, waarmee de instorting van de Amsterdammers compleet was. De laatste rode kaart was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd. Daardoor is ZSGOWMS nu uitgespeeld in de strijd om promotie.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: John Beckman