ZSGOWMS maakt miraculeuze comeback bij Quick 1890

In de kelder van de zondag tweede klasse B heeft ZSGOWMS drie hele belangrijke punten gepakt. Bij een 2-1 achterstand kreeg doelman Randy Sanches de rode kaart en zo leek ZSGOWMS af te stevenen op een pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter Quick 1890. Met een veldspeler in het doel wist ZSGOWMS de achterstand op wonderbaarlijke wijze om te buigen in een 2-3 overwinning. Sanches kan er inmiddels wel om lachen. ”Ik heb er ieder seizoen wel zo’n wedstrijd tussenzitten.”

Het leek niet de middag te worden van het in degradatienood verkerende ZSGOWMS. Ondanks het feit dat het de betere ploeg was keek het door persoonlijke fouten tegen een 2-0 achterstand aan. Randy Sanches beleefde een ongelukkige middag in Amersfoort. ”Allebei de doelpunten waren mijn fout”. De 1-0 van Harrie Kersten kwam tot stand uit een vrije trap. ”De bal ging in mijn hoek, ik zag hem te laat”, aldus de schuldbewuste doelman. ”Bij de 2-0 wilde ik Randy Rustenberg inspelen maar in plaats daarvan gaf ik hem aan de spits van de tegenstander.” Safa Agyazi pakte het cadeautje dankbaar uit namens Quick 1890.

Voor Randy Sanches werd het een gedenkwaardige wedstrijd. Foto: Jos Spitteler

Ondanks alle tegenslag kwam ZSGOWMS goed uit de kleedkamer. De aansluitingstreffer zou niet lang op zich laten wachten. Jeffrey van den Berg profiteerde van een misverstand in de defensie van Quick 1890 en bracht de spanning weer volledig terug: 2-1. Het dubbeltje leek toch de verkeerde kant op te vallen nadat Sanches voor de derde keer in de fout ging. De sluitpost moest dit bekopen met een rode kaart. ”Een diepe bal stuiterde over mij heen en in een reflex maakte in een handsbal.”

Omdat Murat Boke al drie keer had gewisseld werd de coach gedwongen om een veldspeler in het doel te zetten. Randy de Wit trok de keepershandschoenen aan en hij zou samen met Arabi el Abdessadak uitgroeien tot de helden van ZSGOWMS. Laatstgenoemde draaide de wedstrijd met twee doelpunten helemaal om. ”Het leek wel alsof ze die rode kaart van mij nodig hadden”, zegt Sanches lachend. ”We zagen een ZSGOWMS dat we dit seizoen tot dusver nog niet hebben gezien. Er werd als team gestreden. Randy pakte nog twee goede ballen. De ontlading was enorm na afloop. Ik ben ontzettend trots op die jongens.”

Arabi el Abdessadak, hier op archief, maakte twee belangrijke doelpunten. Foto: Mario Wormhoudt

ZSGOWMS verlaat in ieder geval voor even de gevarenzone. Er staan belangrijke weken te wachten. Komend weekeinde staat de burenruzie met koploper AGB op het programma. Een week later is United/DAVO de tegenstander. ”Ik baal er wel van dat ik de wedstrijd tegen AGB niet kan spelen. Ik zal mijn teamgenoten vanaf de zijkant moeten ondersteunen. Ik hoop dat we nu een goede serie kunnen neerzetten. Maar dan moeten we wel blijven knokken zoals vandaag. Met voetbal alleen red je het niet”, besluit Sanches.

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)