Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink als trainer bij ZSGOWMS

ZSGOWMS neemt per direct afscheid van Rob Rijnink

Zondag tweedeklasser ZSGOWMS heeft donderdagavond per direct afscheid genomen van trainer Rob Rijnink. Het vertrouwen tussen spelersgroep en trainer was er niet meer. Bestuurslid Technische zaken Johan van den Horn neemt per direct zijn taken over.

Van de Horn: “Het klikte niet meer tussen de groep en Rob. We hebben de laatste zes wedstrijden verloren dus dan moet er iets gebeuren met het oog op de nacompetitie. Ik had het liever niet gedaan, maar de koek was op.” De trainerswisseling is na goed overleg tussen beide partijen gegaan. Van den Horn: ” Rob zag het ook niet meer zitten. Hij kreeg het niet meer aan de gang.”

Donderdagavond stond assistent-trainer Willem Jansen al voor de groep. Hij zal samen met Van den Horn de groep begeleiden tijdens de nacompetitie. Van den Horn: “Maandag spelen wede laatste competitiewedstrijd tegen SCH’44. Ik zie die wedstrijd dan ook als een oefenwedstrijd voor de nacompetitie. Er is een kans om te promoveren en dan moet je die proberen te pakken ook.”

Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink (m) tijdens de wedstrijd tegen Pancratius
Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink (m) met rechts naast zich Willem Jansen

Van de Horn was in het verleden onder andere trainer van het inmiddels niet meer bestaande Xantos (eerste klasse). Van den Horn: “Ik ha d toen zeker niet de makkelijkste spelers en dat is nu ook een beetje zo. Ik ken die jongens allemaal en ik weet wat ik van ze kan verwachten. Als we weten te promoveren dan schrijf ik dat toe aan het werk wat Rijnink het afgelopen  jaar heeft gedaan en niet aan mijn eigen prestaties.”

Rijnink was zeven jaar verbonden aan ZSGOWMS. Eind januari werd al duidelijk dat de wegen van beide partijen zouden scheiden. Murat Boke is komend seizoen de hoofdtrainer bij de Amsterdammers.

Klik hier voor de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Foto boven Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)