ZSGOWMS ontdoet zich met moeite van TOG

Het bereiken van de laatste acht in de districtsbeker, vorig seizoen, smaakt voor ZSGOWMS naar meer. Daarom neemt trainer Murat Böke de beker ook heel serieus. Na een eenvoudige groepswinst won de zondag derdeklasser in de eerste rondemet klein verschil van TOG: 1-2.

Pas in het laatste halfuur slaagde ZSGOWMS erin het verschil te maken, nadat de bezoekers een 1-0 achterstand moesten wegpoetsen. Eerst kon een inzet nog net voor de lijn worden weggehaald, uit de daaropvolgende hoekschop kopte TOG raak. Daarmee nam de nummer voorlaatst van de zondag vierde klasse E brutaal de leiding, terwijl de kansen juist voor ZSGOWMS waren.

“Je wordt er soms wanhopig van hoeveel kansen wij missen. Voor de 1-0 hadden we er al een stuk of vijf, zes gekregen”, blikt de oefenmeester terug. “Trainers kennen de kwaliteiten van hun team. Als ze dan tegen ZSGO moeten spelen, krijg je de raarste opstellingen. Laatst Sporting Martinus met vijf verdedigers, of TOG gisteravond met elf spelers inzakken op eigen helft. Alleen maar verdedigen en verdedigen. Dan mogen wij het weer stuk spelen.”

Sandro Contrucci en Tarik Karim redden de gasten uiteindelijk, waardoor ZSGOWMS verder bekert. De derdeklasser gaat vrijdagochtend weer in de koker voor de loting. “Wij willen zo ver mogelijk komen. Het liefst natuurlijk de laatste vier. De loting bepaalt daarin heel veel. Vorig jaar hebben we, tot aan Zuidvogels, telkens gunstig geloot.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker

Archieffoto: Mario Wormhoudt | Sandro Contrucci

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)