Foto Joh Beckman: ZSGOWMS begon het seizoen met een 2-0 zege tegen Quick 1890

ZSGOWMS op cruise-control langs Quick 1890

ZSGOWMS is met een vrij eenvoudige zege op Quick 1890 begonnen aan de lange weg naar het kampioenschap in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Murat Böke domineerde de hele wedstrijd en de 2-0 overwinning, door doelpunten van nieuwelingen Ryan Brown en Jeffrey van den Berg, was meer dan terecht.

Tegen de Amersfoorters, vorig seizoen nog in de eerste klasse, stonden zes nieuwe namen in de basisopstelling. “Ze hebben het aardig gedaan”, aldus Böke over de nieuwelingen, “maar er zijn nog wel genoeg verbeterpunten. Als je van tevoren tegen mij zegt dat we met 2-0 van een degradant uit de eerste klasse winnen, dan teken ik daar natuurlijk voor. Maar gezien het spelbeeld hadden we er nog wel wat bij mogen maken.”

20160904 ZSGOWMS Quick1890 foto John Beckman Joey van de Broek

De Amsterdammers waren namelijk grote delen van de wedstrijd heer en meester, zonder heel gevaarlijk te zijn. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en echte mogelijkheden waren schaars. Pas na een kwartier liet de thuisploeg zich gelden voor het doel van Quick 1890, alleen kon Jeffrey van den Berg niet genoeg kracht achter zijn schot zetten en was een kopbal van de vrijstaande Joey van de Broek, vorig seizoen nog actief voor het zaterdagelftal, verkeerd gemikt.

Quick 1890 was zelden in het strafschopgebied van ZSGOWMS te vinden en de keren dat de Amersfoorters in de buurt van het doel van Randy Sanches kwamen, werden de pogingen onschadelijk gemaakt door de Amsterdamse defensie. Met een klein half uur op de klok maakte de thuisploeg ook op het scorebord het verschil duidelijk. Ryan Brown kreeg na een pass van Maceo Rigters genoeg ruimte om uit te halen en liet doelman Wesley van Beekhoven met een schuiver in de verre hoek kansloos: 1-0.

20160904 ZSGOWMS Quick1890 foto John Beckman Hatim el Abassi 2

Vervolgens viel het niveau van de wedstrijd ver terug. ZSGOWMS had de touwtjes in handen, controleerde de wedstrijd en speelde de voorsprong rustig uit. Een schot van Ryan Brown vlak voor rust ging nog net voorlangs het doel van Quick 1890 en na driekwart wedstrijd werd een poging van Maceo Rigters door Van Beekhoven knap uit de korte hoek gepakt. Na 72 minuten gooide ZSGOWMS de wedstrijd alsnog in het slot. Van den Berg, overgekomen van EDO, kwam dreigend naar binnen en Van Beekhoven was kansloos nadat zijn afstandsschot licht getoucheerd werd door de rug van Van de Broek: 2-0.

20160904 ZSGOWMS Quick1890 foto John Beckman Maceo Rigters

De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een aanvalsoffensief van Quick 1890 ten spijt, maar het bleef bij een mager schot van Jeremy Lindenberg uit kansrijke positie. ZSGOWMS kreeg door de geboden ruimte om het verschil groter te maken, alleen liet de thuisploeg dit na. Invaller Mustapha Ait Hassain was twee keer nog dichtbij, bij de andere tegenaanvallen ontbrak het telkens aan de eindpass. Tot ongenoegen van Böke. “Dat moet nog beter. Natuurlijk stemt de eindstand mij tevreden, maar de score had nog wel wat hoger uit mogen vallen.”

Door de zege kende Böke een prima debuut in de zondag tweede klasse B. Volgende week staat de derby tegen buurman AGB, dat ook de eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten (0-1 bij NVC, red.) op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)