ZSGOWMS pakt koppositie met zege bij Weesp

ZSGO/WMS heeft in en tegen Weesp de koppositie in de zondag tweede klasse B gepakt. De ploeg van Rob Rijnink was met 2-4 te sterk en klom daarmee over Legmeervogels, dat duur puntverlies leed tegen Hoofddorp (1-1).

FC Weesp had te kampen met wat persoonlijke problemen, al liet één van de vervangers, Bart Tijnagel, na vijf minuten van zich spreken. Hij stond helemaal vrij, kreeg de bal aangespeeld van Milan Geertsma en schoot tegendraads de openingstreffer binnen: 1-0. Zo ging de thuisploeg goed van start tegen de nummer twee ZSGO/WMS, dat zich wel weer herpakte.

Binnen tien minuten stond het weer gelijk. Sven Kolle bekroonde zijn goede actie met een dito schot: 1-1. En enkele minuten later nam ZSGO/WMS zelfs de leiding in handen. Door balverlies in de opbouw van Weesp kwam de bal bij Mounhir Ghannoen. De middenvelder kon vrij doorlopen richting doelman Arno Copier en faalde niet: 1-2.

Weesp - ZSGOWMS

FC Weesp gaf zich niet gewonnen en kwam na 25 minuten terug in de wedstrijd. ZSGO-doelman Randy Sanches verspeelde de bal halverwege zijn eigen helft bij het uitverdedigen. Via Tijnagel kwam de bal bij Milan Geertsma terecht, die koelbloedig afrondde. Die gelijke stand haalde de rust echter niet, want ZSGO/WMS wist aan het eind van de eerste helft weer op voorsprong te komen. Younes Makraou verspeelde de bal na een combinatie, maar kon deze al snel weer veroveren en uiteindelijk de 2-3 maken.

Voor de neutrale supporter was de eerste helft aantrekkelijk om naar te kijken. In de tweede helft had ZSGO/WMS meer balbezit, zonder dat dit veel kansen opleverde. Na ongeveer tien minuten was Weesp nog dicht bij een gelijkmaker, maar een schot van Geertsma uit de draai was een prooi voor Sanches. Even later was het aan de andere kant wel raak. Aanvaller Shannon Schet werd op randje buitenspel de diepte ingestuurd, was sneller dan zijn tegenstander en schoot de bal hard via de onderkant van de lat binnen: 2-4.

Weesp - ZSGOWMS

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en ging het tempo omlaag. Weesp probeerde nog de aansluitingstreffer te maken en kreeg daarvoor een paar kleine kansen, maar zonder succes. Ook ZSGO/WMS was niet meer trefzeker, dus werd de 2-4 voorsprong ook de eindstand. Door het puntverlies pakken de Amsterdammers de koppositie in de zondag tweede klasse B en zakt FC Weesp op doelsaldo naar de dertiende plaats.

Foto’s Herman Hermsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!