ZSGOWMS pakt zeer belangrijke punten in strijd om handhaving

ZSGOWMS heeft in de zondag tweede klasse B een zeer belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij Hooglanderveen. Doordat het zelf met 1-4 won staat de ploeg van Murat Böke nog altijd op basis van het doelsaldo boven hekkensluiter Quick’1890, dat VVIJ met 2-0 versloeg.

“Dit is een zeer belangrijke overwinning”, reageert Böke kort na het laatste fluitsignaal. De oefenmeester van ZSGOWMS heeft even daarvoor al vernomen dat de directe concurrent (Quick 1890) voor de tweede week op rij de drie punten heeft gepakt. “Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Vaak voetballen wij beter dan de tegenstander, maar dan pakken we de drie punten niet en aan de andere kant wint de concurrentie vaak als wij ook winnen.”

Verdediger Chris Dolger kwam na een minuut of veertig mee naar voren en zette de Amsterdammers op 0-1. Zohair Chiddi verdubbelde nog voor de theepauze de voorsprong door uit een penalty raak te schieten. “Er werd geduwd in het zestienmetergebied. Daarop wees de leidsman terecht naar de stip”, vervolgt de oefenmeester, die zijn ploeg verscheidende keren door de verdediging van de thuisploeg zag voetballen. “Het was een open strijd en het duel golfde op en neer.”

Ondanks de 0-2 voorsprong werd het in het tweede bedrijf nog spannend. Danny van de Graaf tekende na 79 minuten voor de 1-2. “Na rust speelden we te slap. Daardoor kon Hooglanderveen terugkomen tot 2-1.” Oud-prof Maceo Rigters en Joey van den Broek beslisten het duel vanuit de counter definitief in het voordeel van de Amsterdammers: 1-4.

Door de overwinning heeft ZSGOWMS United/DAVO bijna achterhaald. De concurrent in de strijd om directe degradatie speelde met 1-1 gelijk bij FC Abcoude en heeft nog twee punten meer. Böke: “We zullen tot op de laatste speeldag moeten knokken om ons te plaatsen voor de nacompetitie. Wie wij eventueel in strijd om handhaving treffen zien we dan wel.”

In de twee resterende duels treft ZSGOWMS Hoofddorp en Abcoude. Om de nacompetitie te halen, zullen de Amsterdammers in elk geval nog een plek moeten stijgen op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt