ZSGOWMS recht na rust de rug bij De Meer

In de zondag derde klasse C heeft ZSGOWMS zich op bezoek bij De Meer hersteld van de thuisnederlaag tegen HBC. De ploeg van Rob Rijnink had het in de eerste helft lastig in de derby, maar trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe: 1-3.

Het lastig te bespelen grasveld bij De Meer was volgens Rijnink één de oorzaken van de moeizaam verlopen eerste helft. “Het veld was heel slecht, waardoor voetballen over de grond eigenlijk onmogelijk was. Dat was zeker in ons nadeel. Mijn assistent Sebastiaan Fritz en ik hebben daarom in de rust besloten om meer lange ballen te gaan spelen. Dat heeft uiteindelijk het gewenste resultaat opgeleverd.”

ZSGOWMS had het in de eerste helft moeilijk met de thuisploeg. Na een half uur spelen kwam het op achterstand. De ploeg van Rijnink was onoplettend bij een corner, waarvan Ruben Peuchen profiteerde: 1-0. De bezoekers herstelden de schade echter wel voor rust. Naoufal Haddadi tekende voor de gelijkmaker.

Na rust begon ZSGOWMS sterker en De Meer werd met opportunistisch spel terug gedrukt. Haddadi maakte zijn tweede treffer en zette de gasten daarmee op een 1-2 voorsprong. Randy Ottens besliste vervolgens het duel door de 1-3 aan te tekenen. Als ZSGOWMS in de slotfase wat zorgvuldiger was geweest in het benutten van de kansen, had de score nog hoger kunnen uitvallen. Het bleef echter bij 1-3.

Rijnink was na afloop vooral tevreden over de vechtlust van zijn ploeg. “We hebben veerkracht getoond en zijn goed terug gekomen van een achterstand. Ik heb een ploeg gezien die wil knokken voor elkaar. Dat is een positieve constatering en een goede basis voor de rest van het seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler