ZSGOWMS revancheert zich goed tegen Alliance’22

Zondag derdeklasser ZSGOWMS heeft zich goed herpakt van de ongelukkige nederlaag vorige week tegen koploper DCG. De ploeg van Rob Rijnink was met duidelijke cijfers te sterk voor Alliance’22. Nadat de heenwedstrijd nog in een gelijkspel eindigde, werd nu wel het verschil gemaakt: 0-4.

In zijn zeven jaar als trainer van ZSGOWMS heeft Rijnink nog nooit een gelukkig doelpunt gezien. Tot zondag. Terwijl Randy Ottens een bal wilde voorgeven, verdween zijn inzet tot ieders verbazing in de kruising. Het was de opmaat naar een overtuigende overwinning. “Elke week was het: we zijn beter, creëren een hoop kansen, maar maken het doelpunt niet. Misschien is zo’n treffer het keerpunt.”

Opeens leek het gebrek aan scorend vermogen van de Amsterdammers tot de verleden tijd te behoren. Bij alle kansen die werden gecreëerd, ook in de eerdere ontmoeting met Alliance’22 (1-1 op 18 november), ontbrak het aan de juiste bezetting voor het doel. Daar had Rijnink afgelopen week ook op gehamerd. “Nu zijn de spelers daar wel en dan is het extra fijn dat het resultaat oplevert”, vervolgde de oefenmeester.

De Amsterdammers liepen eenvoudig uit naar een 4-0 overwinning, door doelpunten van Sidney Schmeltz en Oseas André (twee). “Een uitstekende wedstrijd en een goed resultaat”, aldus Rijnink, die na zijn terugkeer in Amsterdam-Oost zes punten pakte uit de eerste drie wedstrijden van 2019. Volgende week gaat de nummer vijf van de ranglijst op bezoek bij HBC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)