ZSGOWMS schiet weinig op met gelijkspel tegen United/DAVO

In de zondag tweede klasse B heeft ZSGOWMS geen afstand kunnen nemen van de onderste regionen. Het zag er lange tijd naar uit dat de ploeg van Murat Böke de vroege voorsprong over de finish ging trekken. Dankzij een rake vrije trap kwam hekkensluiter United/DAVO toch nog langszij: 1-1.

”Die bal mag er nooit in”, aldus een teleurgestelde Murat Böke. De oefenmeester doelde daarmee op de vrije trap van Anass el Khamlichi die zijn elftal de overwinning kostte. En dat terwijl ZSGOWMS zo goed aan de wedstrijd begon. De kansen stapelden zich in een hoog tempo op. Al na een halve minuut moest Vincent Hofman zich strekken na een knappe poging van Maceo Rigters. De aanvalsleider was even later weer dichtbij de openingstreffer, deze keer ging de bal maar net naast. En Arabi el Abdessadak kon met zijn verkeerde been geen hoek uitkiezen waardoor Hofman redding kon brengen met de voeten.

Christoff Dias de Oliveira liet na twintig minuten zien hoe het wel moest. Hij haalde van afstand uit en de bal dwarrelde over Hofman in het doel: 1-0. De verdiende voorsprong stond op het bord. United/DAVO kwam hierna iets beter in de wedstrijd. Bader Azaaj brak door aan de rechterkant maar zijn voorzet was niet op maat waardoor Randy Sanches kon onderscheppen. De sluitpost moest in de eerste helft alleen nog in actie komen op een schot van Anass el Khamlichi.

”In de tweede helft speel je het gewoon niet goed uit. Zij leveren veel strijd en wij konden deze aangaan. Op zich hebben we wel goed verdedigd”, zegt Böke. De woorden van de trainer klopten want hoewel United/DAVO het overwicht had kon het maar voor weinig gevaar zorgen. De enige echte kans van Rachid Harraou werd onschadelijk gemaakt door Yassin Roosblad, die al vroeg in de tweede helft de geblesseerde Sanches was komen vervangen. ZSGOWMS gokte voornamelijk op de snelheid van Ryan Brown en de kracht van de ingevallen Ike Bruce.

Met name Bruce zorgde voor veel gevaar en leek met een van zijn eerste balcontacten voor de beslissing te zorgen. Zijn kopbal leek over de kleine Hofman heen te vallen maar de sluitpost had een miraculeuze redding in huis. Een cruciale ingreep zo zou blijken. United/DAVO maakte het verschil uit een standaardsituatie. Nadat een kopbal van Jay Kroon al van de lijn was gehaald vond Anass el Khamlichi wel het net namens de gasten. Vanuit een op het oog ongevaarlijke positie verraste hij Roosblad in de korte hoek: 1-1.

ZSGOWMS zou nog één goede mogelijkheid op de overwinning krijgen. Ike Bruce liet een aantal verdedigers zijn hielen zien en leek Ryan Brown in staat te stellen om te scoren. Zijn voorzet was echter iets te hard en niet op de juiste hoogte waardoor de kans verloren ging. ”Een domper”, aldus Böke. ”Als je in de openingsfase die tweede maakt ga je makkelijker voetballen. Nu gaat het, zoals al vaker dit seizoen, op ongelukkige wijze mis.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag tweede klasse B

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)