Home / Algemeen / ZSGOWMS schudt De Meer pas in slotfase van zich af

ZSGOWMS schudt De Meer pas in slotfase van zich af

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft zondag derdeklasser ZSGOWMS met 2-0 weten te winnen. De ploeg van Murat Böke kon pas in het laatste kwartier afstand nemen van promovendus De Meer. Doganay Göc was met één van de twee treffers opnieuw belangrijk.

Waar wedstrijden van ZSGOWMS vooral vorig seizoen een kansenregen van de Amsterdammers waren, was daar tegen De Meer geen sprake van. Sterker nog, de bezoekers hadden zich goed voorbereid en gingen in de eerste helft gelijk op met ZSGOWMS. “Onze eerste helft was niet zo goed. Daarvoor moet ik De Meer een compliment geven”, zei Böke. “Zij probeerden te voetballen, verzorgd opbouwen en daar hadden wij best moeite mee. Ons middenveld stond niet goed.”

Tijdens de rust greep Böke in door Naoufal Haddadi te brengen voor Denzel Sno. “Ik had het idee dat wij iets meer meer controleur nodig hadden, iemand die het spel een beetje kan verdelen. Er was meer rust op het middenveld. We konden de ballen beter van links naar rechts verplaatsen. Vervolgens begon het beter te lopen en kwam de ene na de andere aanval.”

Toch lukte het de thuisploeg – op het veld van Vlug & Vaardig omdat het eigen hoofdveld (wordt kunstgras) pas eind oktober klaar is – pas in de 78ste minuut om de score te openen. Met een strak schot in de hoek maakte Göc zijn derde competitietreffer van het nog prille seizoen. “Het was nog niet beslist, want je weet dat de tegenstander altijd nog een kans krijgt”, vervolgde Böke. Met een fraaie redding hield Tamba dos Santos zijn doel schoon, waarna Robert Guerain bij het ingaan van de blessuretijd er nog 2-0 van maakte.

Na afloop was Böke, ondanks de foutloze score na twee wedstrijden, niet helemaal tevreden. “In de tweede helft ga, omdat het 0-0 blijft, meer haasten. Terwijl je weet dat haasten nooit goed is, ook niet op een voetbalveld. Er is niet voor niets een gezegde voor. Gelukkig werd ons geduld in de slotfase beloond.”

Komend weekend wacht de Amsterdammers een kraker wanneer zij op bezoek gaan bij IVV, dat eveneens zes punten uit de eerste twee wedstrijden pakte. De Meer ontvangt hekkensluiter VVH/Velserbroek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman