Home / Algemeen / ZSGOWMS slaat aanval RODA ‘ 23 af en blijft ongeslagen

ZSGOWMS slaat aanval RODA ‘ 23 af en blijft ongeslagen

De topper in de zondag derde klasse C heeft ZSGOWMS op bezoek bij RODA ’23 een 0-2 overwinning opgeleverd. In een zeer matige wedstrijd van de week was een strafschop tien minuten voor rust het breek punt in de wedstrijd. De samenvatting en reacties van de wedstrijd zijn vanaf maandagochtend te zien op deze website.

Zonder de geblesseerde Maceo Rigters (hamstring) beschikte ZSGOWMS nog steeds over voldoende kwaliteit. De ploeg die al weken door iedereen wordt gezien als kampioenskandidaat, iets dat na afloop dat RODA-trainer Bragonje ook werd bevestigd, kom die status tegen RODA niet echt waarmaken.

Roda23 (124)

In een zeer tamme wedstrijd, met weinig actie voor beide doelen, was het wachten om een ommekeer. Dat werd uiteindelijk de door scheidsrechter Bogards toegekende strafschop aan de Amsterdammers. Pim van Dorst sprong opzichtig in de rug van Shanon Schet. Serdal Suvakci benutte deze buitenkans (0-1) eenvoudig.

Roda23 (109)

Het was op een schot van RODA’s Damien de Vegt na het enige hoogtepunt in de eerste helft. Na rust veranderde er aan dat beeld niet veel. Pas toen de tweede treffer was gevallen ontstonden er nog wat kansen. Die 0-2 viel na twintig minuten. Een kort genomen corner werd door invaller Laquel Lieveld bij de tweede paal neergelegd. Bas Cisse kopte vervolgens, geheel vrijstaand, raak.

Schet en Nana Kwarteng vergaten in de slotfase om er nog een derde goal bij te maken, maar dat zou ook te veel van het goede zijn geweest. Door de overwinning van AGB kan ZSGOWMS de eerste periode nog niet vieren. Aanstaande zondag is een punt tegen DSOV voldoende voor de eerste titel.

Roda23 (115)

De samenvatting en reacties zijn vanaf morgenochtend 10:00 uur te zien op deze site. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Foto’s Koos van der Leest