Home / Algemeen / ZSGOWMS trapt bekercampagne af met zege op Germaan/De Eland

ZSGOWMS trapt bekercampagne af met zege op Germaan/De Eland

Zondag derdeklasser ZSGOWMS is goed van start gegaan in de districtsbeker. De ploeg van Murat Böke, die vorig seizoen nog de vijfde ronde haalde, was in de eerste bekerwedstrijd met 2-0 te sterk voor vierdeklasser Germaan/De Eland.

De wedstrijd verliep moeizamer dan Böke vooraf had verwacht. “Je weet dat je tegen lagere teams het tempo hoog moet houden. Dat deden we niet. Hierdoor maakten we het onszelf moeilijk. In de eerste helft bleef het slechts 1-0 en dan houdt de tegenpartij hoop. Door een lange of verdwaalde bal te geven kan het dan ook zomaar gelijk worden”, blikte de oefenmeester terug. Robert Guerain tekende voor de openingstreffer.

In de tweede helft verdubbelde Charlton Graaven, overgekomen van DWS, de voorsprong voor de derdeklasser. “Na de 2-0 moeten we gewoon uitlopen naar 4-0 of 5-0, maar dat doen we niet.” Veel maakte het overigens niet uit, want de zege was al veiliggesteld.

De voorbereiding van de Amsterdammers was niet optimaal omdat de velden van sportpark Ookmeer nog niet gereed waren. “We hebben weinig trainingsarbeid in onze benen, dus de dingen waar we op willen trainen op een trainingsveld, zijn nog niet gelukt. We hebben erg veel wedstrijden gespeeld, maar dan speel je drie kwartier met het ene team en drie kwartier met het andere. Dat is toch iets anders. Sinds vorige week hebben we een trainingsveld beschikbaar bij Vlug en Vaardig. Nu kunnen we eindelijk echt gaat trainen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)