ZSGOWMS uitgeschakeld in nacompetitie na nieuwe nederlaag tegen Uitgeest

ZSGOWMS is er in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse niet in geslaagd om zich te ontdoen van Uitgeest. De ploeg van interim-trainer Johan van der Horn, die vorige week met 2-1 verloor, moest op eigen veld winnen om de volgende ronde te halen. Een nederlaag met ruimere cijfers (1-4) zorgt ervoor dat de Amsterdammers tweedeklasser blijven.

In de eerste helft van de wedstrijd lieten beide ploegen weinig vuurwerk zien. ZSGOWMS was veel in de aanval, maar het lukte de thuisploeg niet om grote kansen te creëren. Uitgeest hield de poorten achterin stevig gesloten en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Ondanks dat ZSGOWMS de betere ploeg was, kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Na een corner bleef de bal in het strafschopgebied hangen, kreeg Jordy Duijn de bal voor zijn voeten kreeg en gleed de openingstreffer binnen. ZSGOWMS wist voor rust de stand nog bijna gelijk te trekken, maar had de pech dat een vrije trap van Sven Kolle via de onderkant van de lat niet in het doel belandde.

ZSGOWMS uitgeest Sven Kolle De Kock

Na de rust besliste Uitgeest al snel de wedstrijd. Uit een hoekschop kon Mats Idema de 0-2 binnen koppen en zorgde er daarmee voor dat de kans op de volgende ronde voor ZSGOWMS wel verkeken was. Toch viel vlak na de 0-2 de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Zohair Chiddi kopte raak na een verre ingooi van Jamèl Magnée: 1-2.

ZSGOWMS probeerde vervolgens door te drukken, maar het lukte de Amsterdammers niet om het de verdediging van Uitgeest lastig te maken. Door de pressie van de thuisploeg lag er achterin veel ruimte en daar wist Uitgeest prima gebruik van te maken. ZSGOWMS kwam goed weg nadat Kick Smit voor open doel wist te missen, maar even later lukte het Jur Hoekstra wel om keeper Randy Sanches te omspelen en vanuit een lastige hoek alsnog raak te schieten: 1-3.

ZSGOWMS uitgeest Rigters De Kock

Daarna was de pijp leeg bij de Amsterdammers. De thuisploeg eindigde de wedstrijd uiteindelijk ook nog met tien man nadat Zohair Chiddi een directe rode kaart kreeg op advies van de assistent-scheidsrechter. In de slotfase werd de malaise voor ZSGOWMS nog groter toen opnieuw Hoekstra in een kopduel doelman Sanches versloeg en de bal in het doel zag verdwijnen.

Net als in de uitwedstrijd verliest ZSGOWMS opnieuw van Uitgeest en blijven de Amsterdammers tweedeklasser. Uitgeest mag tegen Elinkwijk in de volgende ronde spelen voor een plek in de eerste klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)