Home / Algemeen / ZSGOWMS veel te sterk in derby voor AGB

ZSGOWMS veel te sterk in derby voor AGB

ZSGOWMS heeft de eerste wedstrijd van het seizoen, een derby tegen AGB, met ruime cijfers gewonnen. Met rust stond het nog 1-0 maar in de tweede helft ging het hard. De wedstrijd, in de derde klasse C,  eindigde met maar liefst 4-0 op het scorebord.

De wedstrijd begon wat stroefjes. Alhoewel de bal al na zeven minuten in het doel van AGB lag werd spits Serdal Suvakci teruggefloten omdat hij de keeper gehinderd zou hebben. Het feestje ging dus niet door en ZSGOWMS wist de rest van de eerste helft weinig te creëren. AGB groeide in de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen vanuit dode spel situaties maar die werden onzorgvuldig afgemaakt.

zsgowms

De eerste helft leek dus in een gelijkspel te eindigen tot een minuut voor rust, toen ZSGOWMS weer op zoek ging naar Suvakci. Suvakci legde de bal netjes terug op de rand van de zestien waar de pas ingevallen Clayton Uiterloo stond te wachten. Hij nam de bal in eerste instantie een beetje ongelukkig aan en de bal stuitte hoog op maar Uiterloo haalde uit voordat een verdediger kon ingrijpen en volleerde de bal prachtig in de kruising waardoor de teams met 1-0 de rust in gingen.

Dat het vlak voor rust het perfecte moment is om te scoren, bleek in de tweede helft. Bas Cisse dook al na enkele minuten op voor de keeper maar wist een op een niet af te maken. Toen ZSGOWMS keeper Robin Thiel de bal een paar minuten later de bal naar voren ramde stuiterde deze ver door, waar de verdediging van AGB niet op rekende. Suvakci rekende daar echter wel op en kopte de bal nipt over de uitkomende keeper heen en nog geen vijf minuten na rust stond het alweer 2-0.

zsgowms

Tien minuten later was het weer raak. Jurgen Ceder kreeg de bal aangespeeld in de zestien. Hij kwam niet helemaal goed uit de voeten en via wat gerommel komt de bal voor de voeten van Marco Mulder die vanaf een meter of vijf de bal simpel in de goal schiet. Het staat dan 3-0 maar AGB blijft stug doorvechten.

Het is een ongelukkig misverstand tussen AGB keeper Gregory Hellings en zijn verdediging waardoor Serdal Suvakci zijn tweede van de middag kan maken. De keeper kwam uit en de verdediger kwam te laat, de spits kreeg het puntje van zijn schoen tegen de bal en tikte de 4-0 binnen. Een ietwat geflatteerde, maar zeker geen onverdiende nederlaag.

Verslag en fotos Daan de Graaf