ZSGOWMS verliest wedstrijd en zelfbeheersing bij Arsenal

ZSGOWMS liep vandaag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan in een felle wedstrijd bij Arsenal. ZSGO stond met rust nog voor maar in de tweede helft scoorde Arsenal maar liefst drie keer en wist de winst te pakken in een pot die in de slotfase door drie rode kaarten nog bijna uit de hand liep.

In de eerste helft is ZSGOWMS duidelijk de bovenliggende ploeg. Arsenal weet in het eerste half zelfs geen kans te creëren en al in de zevende minuut scoort Bas Cisse van ZSGO na een fikse blunder op het middenveld en zo stond het al vroeg 0-1.  Arsenal kreeg niets voor elkaar en er werd vooral veel gescholden op elkaar. Pas in de laatste tien minuten voor rust krijgen ze een paar kansjes toen Raymond Alexandre wat probeerde te forceren, maar zonder succes.

image

De tweede helft lijkt in het begin veel op de eerste helft. ZSGO heeft de betere kansen. Onder andere een fraaie vrije trap van de ingevallen Clayton Uiterloo gaat net naast. Maar dan scoort Arsenal opeens. Net als bij de goal van ZSGO was de goal voor het grootste deel te danken aan slordig verdedigen en Tom ter Bruggen toonde zich attent en scoorde de gelijkmaker in de 65ste minuut.

Het duurt dan niet lang of het staat alweer 2-1. Arsenal pakt het momentum en een vrije trap van vlak naast het strafschopgebied wordt hard voorgegeven, verdediger Gideon Heres Diddens loopt met zijn hoofd tegen de bal en kopt vanaf dichtbij raak.

ZSGO is wat gefrustreerd vanwege de snelle ommekeer . ‘Er ontstaan wat irritaties  als Arsenal de bal niet uitspeelt als een speler van ZSGO geblesseerd blijft liggen. Er vallen een paar kaarten aan de kant van ZSGO. Aanvoerder en keeper Robin Thiel bijvoorbeeld, die geel kreeg bij het genoemde voorval omdat hij te agressief op een Arsenal speler af rent.

De wedstrijd tussen Arsenal en ZSGOWMS werd gekenmerkt door diverse opstootjes
De wedstrijd tussen Arsenal en ZSGOWMS werd gekenmerkt door een paar opstootjes

De nachtmerrie wordt later nog groter voor ZSGO. De laatste minuten waren inmiddels aangebroken en Raymond Alexandre kapte zichzelf via de rechterflank de zestien in en schoot de bal in de verre hoek. 3-1, pot op slot. Maar dan gebeurt er wat vervelends. ZSGO is nog op zoek naar de aansluiting als Clayton Uiterloo op de rand van de zestien wordt neergehaald door de pas ingevallen Anthony Voskuilen, geen zware overtreding, maar wel een vrije trap. Als Uiterloo zichzelf weer omhoog werkt duwt Voskuilen hem met twee handen in Uiterloo’s gezicht terug op de grond.

opstoot 2

Uiterloo springt op en weer duwt Voskuilen hem in zijn gezicht. Dan knapt er wat bij Uiterloo die Voskuilen meerdere malen vol in zijn gezicht slaat terwijl de beide spelers uit elkaar worden gehaald. Iedereen die ook maar wat te maken had met beide teams rende op het akkefietje af en toen alles bekoeld was moesten Voskuilen en Uiterloo met rood het veld uit. Evenals ZSGO keeper Robin Thiel die het wederom nodig vond om het halve veld over te sprinten om de scheidsrechter te belagen en zijn tweede gele kaart kreeg.

Ondanks het vervelende eind zaten de spelers na afloop gebroederlijk bij elkaar en constateerde ze dat ‘het incident’ niet nodig was geweest en niet op een voetbalveld thuis hoort. Een biertje maakte aan alle, eventuele, onrust een einde.