ZSGO/WMS verslaat Blauw Wit in matig duel

ZSGO/WMS heeft ook haar derde competitiewedstrijd in de zondag derde klasse C winnend weten af te sluiten. De ploeg van Rob Rijnink was op Sportpark Sloten in een matig duel met 0-2 te sterk voor Blauw Wit Amsterdam, al imponeerde de hoogvlieger niet.

De gasten waren al vanaf het begin de bovenliggende partij. Het duurde echter een klein kwartier voordat de eerste kans kwam. Jamel Magnée kopte uit een hoekschop van Amine Aboutaleb op doel, maar zijn poging werd door Blauw Wit-verdediger Papis Dieng van de lijn gehaald. Niet veel later was het wel raak voor ZSGO/WMS. Blauw Wit- doelman Alican Daldal greep bij een voorzet van Mounhir Ghannoen mis, waar Shanon Schet van dichtbij optimaal profiteerde met een intikker (0-1).

Blauw Wit kreeg slechts een paar kleine mogelijkheden, maar de schoten van afstand gingen allemaal naast of over het doel van Randy Sanches. ZSGO/WMS wist de keeper van Blauw Wit wel te testen, maar kwam in de eerste helft niet verder dan een rollertje van Laquel Lieveld. Met slechts twee kansen in een matige eerste helft – allebei voor ZSGO/WMS – gingen beide ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.

Blauw Wit - ZSGO/WMS

Na de hervatting duurde het even voordat er mogelijkheden werden gecreëerd. Nadat Yavuz Toycin namens Blauw Wit na ruim een uur spelen uit een hoekschop van Sander Visch in de handen van ZSGO-doelman Sanches kopte, viel de beslissing voor de gasten. In de 66ste minuut werd eerst nog een schot van Bas Cisse gekeerd, maar kon Blauw Wit-doelman Daldal de 2-0 van invaller Nana Kwarteng niet voorkomen.

ZSGO/WMS kreeg in de slotfase zelfs nog twee mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Kwarteng en Aboutaleb kwamen allebei van dichtbij niet tot scoren. De 0-2 stand bleef op het scorebord staan. Het betekende de derde overwinning op rij voor de gasten, die hiermee met de volle 100%-score gedeeld eerste staan. Blauw Wit Amsterdam staat momenteel met drie punten uit drie wedstrijd in het rechterrijtje.

Raoul Fatehmahomed zag zijn vernieuwd Blauw Wit weinig creëren tegen ZSGO/WMS.

“Het resultaat is goed, dat is het enige dat telt”, zei Rijnink na afloop. “Voetballend was het zeker niet goed, dan is het een opluchting als je met drie punten van het veld afstapt. De overwinning was verdiend, Blauw Wit heeft bijna geen kans gehad. Maar van onze kant moet het beter.”

Blauw Wit-trainer Raoul Fatehmahomed zocht de oorzaak van de nederlaag in de aanval. “Voetballend kunnen we goed mee, maar we creëren geen kansen. Het ontbreekt telkens aan de eindpass. We hadden niet hoeven verliezen, ik vond ZSGO/WMS niet veel beter. Maar we moeten bouwen aan een compleet nieuw team en dat heeft tijd nodig.”

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassepagina van zondag 3C.