ZSGOWMS verslaat Diemen in doelpuntrijk duel

ZSGOWMS heeft de uitwedstrijd bij Diemen winnend afgesloten. In het doelpuntrijke duel kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust wist Diemen nog de aansluitingstreffer te maken maar in de tweede helft besliste ZSGOWMS het vermakelijke duel. De wedstrijd in de derde klasse C eindigde uiteindelijk in een 3-4 overwinning voor het elftal van Rob Rijnink.

De wedstrijd was twee minuten oud toen ZSGOWMS een strafschop kreeg. Over deze beslissing zijn de meningen verdeeld. Zo vond alles en iedereen die Diemen een warm hart toedraagt dat de bal op de borst kwam in plaats van tegen een arm. Volgens ZSGOWMS-trainer Rijnink was het een zuivere penalty. Hoe dan ook, de strafschop werd beheerst binnen geschoten door spits Suvakci.

Diemen leek niet onder de indruk en speelde zich steeds knap onder de druk van ZSGOWMS vandaan. Het schortte Diemen echter aan de juiste keuzes in de eindpass om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Toch kreeg de thuisclub de uitgelezen mogelijkheid om de verdiende gelijkmaker aan te tekenen toen van Bree werd gehaakt in de 16. Deze werd echter naast geschoten door de normaal zo trefzekere Minnema. Toen ZSGOWMS een aantal minuten later op 2-0 kwam via wederom Suvakci leek een resultaat ver weg voor Diemen, ware het niet dat van Bree vlak voor rust de aansluitingstreffer binnenschoot.

De tweede helft was voetballend van een minder niveau maar daardoor niet minder spectaculair. De uitploeg bleef dreigend via de buitenspelers en Diemen deed voetballend aardig mee. Maar het was opnieuw ZSGOWMS dat wist te scoren. Een dramatische terugspeelbal van Diemen belandde recht in de voeten van spits Suvakci die zo heel makkelijk zijn derde van de middag mocht maken. Diemen rechtte nogmaals de rug en kwam snel weer dichterbij door een kopbal van Richard Grifhorst. Diemen zette verder aan maar kwam de laatste ZSGOWMS-treffer niet te boven, onnodig risico achterin zorgde ervoor dat middenvelder Mulder alleen op Moen af mocht en beheerst werd de 2-4 binnen geschoven. In de resterende minuten kwam Diemen niet verder dan de tweede treffer van Dennis van Bree. Zo eindigde het vermakelijke duel in een 3-4 zege voor de gasten uit Amsterdam.

De reactie van ZSGOWMS-trainer Rijnink. “Het was een leuke wedstrijd waarbij het spel heen en weer golfde. Diemen heeft een leuke ploeg die echt wil voetballen. Maar wij hadden op een 1-3 stand zeker twee goals moeten maken. Dit laten we na en hierdoor komt Diemen terug in de wedstrijd. We missen al het gehele seizoen teveel kansen, al gaat dit de laatste tijd wel steeds beter.”

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Met dank aan: Boaz Saam (Diemen)