ZSGOWMS verslaat ook Arsenal in eigen huis

In de zondag derde klasse C blijft ZSGOWMS maar winnen. Ook de op papier lastige uitwedstrijd tegen Arsenal werd door de ploeg van Rob Rijnink met 0-2 gewonnen. De voorsprong op achtervolger AGB blijft drie punten.

ZSGOWWMS schoot uit de startblokken en maakte snel duidelijk dat ze niet van plan waren om met minder dan drie punten huiswaarts te keren. Na een snelle uitbraak in de derde minuut van Nana Kwarteng over de rechterflank, waarbij de instappende Sibren Leeman er niet goed uit zag, was het al raak. Kwarteng slingert de bal vanaf de achtelijn voor en Shanon Schet weet de bal bij de tweede paal binnen te werken (0-1).

JBE_0890

Een paar minuten later is het bijna weer raak. Dit maal is het Kwarteng die voor zijn eigen kans gaat na een slalom aan de rechterkant. Hij schiet echter ruim over het doel van Nick Ruijmgaart. De eerste minuten geven het beeld dat ZSGOWMS een makkelijke middag zal krijgen. Maar na een minuut of twintig beginnen de verhoudingen wat gelijk te trekken. Kansjes zijn er voor de thuisploeg via Melvin Holwijn en Jeroen Acda. De grootste dreiging van de bezoekers komt via de vleugelspitsen Kwarteng en Schet. Die eerde al gezamenlijk de openingstreffer produceerde.

JBE_0848

Na de vroege goal krijgt Arsenal nog een flinke klap te verwerken als Gideon Heres Diddens zijn tweede gele kaart van de middag krijgt. Na eerder in de wedstrijd een bij een zware overtreding goed weggekomen te zijn met geel, is de tweede kaart veel te makkelijk gegeven. Problemen dus voor de thuisclub. Ondanks dat blijft het 0-1 tot aan het rustsignaal.

JBE_0826

Het spelbeeld van de tweede helft is grotendeels hetzelfde als de eerste. Wederom een vroege goal van ZSGOWMS dit maal vijf minuten nadat er is afgetrapt. Na een twijfelachtig optreden van de keeper van de thuisploeg komt de bal voor de voeten van Maceo Rigters die van dichtbij raakschiet (0-2). ZSGOWMS blijft ondanks het uitstekende materiaal matig spelen. En Arsenal is met tien man niet meer bij machte om een aansluitingstreffer te maken.