ZSGOWMS verslaat ook RKDES

In de derde klasse C heeft ZSGOWMS ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. In Kudelstaart werd RKDES met 0-1 verslagen. De ploeg van Rob Rijnink, vooraf gezien als titelkandidaat, maakt haar verwachtingen voorlopig dus waar. De winnende treffer viel pas vijf minuten voor tijd.

Vooral na rust was ZSGOWMS veel sterker dan de thuisploeg. De ploeg van Hajo Hendriks kon het in de eerste helft nog aardig bijbenen maar was na rust niet bij machte om ZSGOWMS bij te houden. De Amsterdammers misten de nodige kansen en wist uiteindelijk vijf minuten voor tijd pas te scoren. Marco Mulder wist eindelijk doelman Jonker te verschalken.

rkdes-zsgo-edwin

Toch had het heel anders kunnen lopen als de nieuwe aanwinst van RKDES Tarik Bougzir halverwege de eerste helft een niet te missen kans verprutste. Na goed voorbereidend werk van Edwin van Maris had Bougzir de bal voor het inschieten. Doelman Robin Thiel voorkwam echter de treffer. Thiel voorkwam niet veel later wederom een treffer door een vrije trap van Mark Schut op een schitterende wijze te verwerken.

Ook RKDES doelman Rene Jonker speelde een hoofdrol in het rommelige duel. De doelman hield zijn ploeg lang op de been. In de tweede helft kreeg de keeper het nodige te verduren maar steeds hield hij zich staande. Onder leiding van Bas Cisse nam ZSGOWMS steeds meer het heft in handen en werd Jonker bestookt met aanvallen. Vooral Serdal Suvakci was er een paar keer dichtbij. Trainer Rob Rijnink: “ We hadden vandaag veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Daar moeten we echt aan gaan werken. Dat gebeurde ons vorige week ook al tegen AGB. Die hadden we met 8-0 op moeten rollen.”

rkdes-zsgo-richard

Vijf minuten voor tijd kregen de Amsterdammers toch hun verdiende zege.  Marco Mulder haalde uit en Jonker was geklopt. ZSGOWMS is met zes punten koploper in de derde klasse C.

Kijk voor alle uitslagen, standen en programma op de klasse pagina van zondag 3C