ZSGOWMS verslaat RKDES met minimaal verschil

Derdeklasser RKDES blijft na twee competitierondes op nul punten staan. Vanmiddag in Amsterdam tegen titelkandidaat ZSGO/WMS speelden de Kudelstaarters evenals vorige week tegen Arsenal geen slecht duel, het zat de ploeg van Koos Abrahamy echter opnieuw niet mee. Goed tegenspel leverde niets op, de selectie moest afreizen met een 2-1 nederlaag.

In de beginfase was ZSGOWMS de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg na 3 minuten ook al een flinke steun in de rug, toen verdediger Richard de Vries terecht een strafschop tegen kreeg. Hij haakte ZSGOWMS-aanvaller Laquel Lieveld in het 16-meter gebied. Scheidsrechter Werff legde de bal terecht op de stip. ZSGOWMS-speler Lieveld faalde niet, de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

_DSC4716

Het laatste kwartier voor de pauze nam RKDES meer en meer het initiatief. Er ontspon zich een leuke wedstrijd, waarin de Kudelstaarters de schroom van zich afgooide en het ervaren Amsterdamse team terugdrong. Dit resulteerde in een schitterend doelpunt van de goed spelende Roy Endhoven. Uit een ingooi op rechts, kreeg de Kudelstaartse middenvelder de bal en schoot van zeker 30 meter fraai over ZSGOWMS doelman Randy Sanches, 1-1 op het scorebord.

In de slotfase kreeg RKDES nog twee goede kansen, via Jordy Bourgonje en invaller Dani Calmez. Beide keren redde de ZSGOWMS doelman Randy Sanchez. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Even was de verdediging van RKDES niet bij de les en Laquel Lieveld van ZSGO/WMS scoorde 2-1. Even leek het team van trainer Koos Abrahamy overlopen te worden. Maar het elftal herpakte zich goed. Een aantal mooie aanvallen werden niet beloond. De goed spelende invaller Dani Calmez was een plaag voor de verdediging van de Amsterdammers.

_DSC4747

In de 75e minuut zette hij een fraaie aanval op, zijn voorzet bereikte net niet Daryl Haime. In de 84e minuut een grote kans voor Roy Endhoven, zijn inzet werd ternauwernood gered door de doelman van de Amsterdammers. In de 88e minuut weer een grote kans voor RKDES, de fraaie aanval van Jordy Bourgonje ging maar net naast. In de slotminuut nog een grote kans voor de thuisploeg, maar ook nu redde de goed keepende Jeremaih Veldman.

_DSC4755

De tweede nederlaag was een feit, RKDES verdiende meer. Dat was ook de mening van trainer Koos Abrahamy: “Een gelijkspel was op zijn plaats, maar we zullen nog constanter moeten worden en het geluk aan onze zijde hebben”. RKDES speelt fris en aantrekkelijk voetbal. Met deze wetenschap en instelling komen de punten vanzelf.