Home / Algemeen / ZSGO/WMS voert met zes punten tegen DSS druk op

ZSGO/WMS voert met zes punten tegen DSS druk op

ZSGO/WMS is weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap in de zondag derde klasse C. De ploeg van Rob Rijnink won in vier dagen tijd twee keer van DSS en staat daarmee nu slechts een punt achter koploper VVA/Spartaan, dat verrassend met 6-1 onderuit ging bij Schoten.

“Ja, dat komt ons wel goed uit”, refereert Rijnink aan de uitslag van de concurrent. “Na afloop van de 1-0 nederlaag tegen VVA werd door spelers gezegd dat ze ons een ‘tikkie’ hebben uitgedeeld. Ik denk dat dit ook voor hun nu een tik is, dat zij met ruime cijfers hebben verloren.”

Donderdag werd de inhaalwedstrijd van ZSGO/WMS in Haarlem met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Bas Cissé, zo’n kwartier voor tijd. “Daar hadden wij het betere van het spel. We speelden een goede eerste helft, maar kwamen niet tot scoren. Het was wel een verdiende overwinning, net als vandaag.”

ZSGOWMS - DSS

Nu werd de tegenstander in Amsterdam-West met ruimere cijfers opzij gezet: 4-0. “De instelling van beide ploegen was in de eerste helft een beetje tam. Dat heb ik in de tweede helft ook tegen de spelers gezegd. In de tweede helft ging het gelukkig een stuk beter.”

Zo liep de thuisploeg, met Maceo Rigters in de basis, uit tot 4-0. Naast twee treffers van de oud-profvoetballer waren ook Amine Aboutaleb en Laquel Lieveld trefzeker voor de Amsterdammers. DSS eindigde de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart vlak voor tijd.

ZSGOWMS - DSS

Door de overwinning loopt ZSGO/WMS nu in op koploper VVA/Spartaan en is de achterstand nog maar één punt. De ploeg heeft zelfs nog een wedstrijd te goed, donderdag tegen hekkensluiter Blauw-Wit Amsterdam. “Maar die mogen wij op geen enkele manier onderschatten. Dat zie je ook zo aan VVA/Spartaan. Deze zes verdiende punten geven ons wel vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Foto’s: Jeroen de Kock