ZSGOWMS weer stap dichterbij handhaving na zege op Hoofddorp

Het duel tussen ZSGOWMS en Hoofddorp in de zondag tweede klasse B kende weinig hoogtepunten. Slechts één doelpunt, een handvol kansen en moeizame combinaties zorgde voor een matige pot voetbal. De vreugde die heerste bij de thuisclub was er niet minder om, want nummer twee Hoofddorp werd verslagen en daarmee kwam er voor de bezoekers een einde aan een reeks van dertien ongeslagen duels.

“Het veld is bepalend geweest”, blikt Hoofddorp-trainer Jimmy Simons na afloop terug. “Ik had me nog zo voorgenomen daar niet over te beginnen, of over het weer of de wind. Zij gingen er gewoon beter mee om, want voor de rest was het een draak van een wedstrijd. Er was geen goede combinatie te krijgen.”

Daarmee sloeg Simons de spijker op z’n kop, want vermakelijk was het niet. Na een half uur kon de eerste mogelijkheid worden genoteerd, voor de thuisploeg. Een hoofdrol was er voor Hoofddorp-doelman Jan Ziere, die eerst een inzet van Dias de Oliveira stopte, om vervolgens weer in de hoek te liggen bij de rebound van El Abdessadak. Vijf minuten later koos Zohair Chiddi ervoor om voor eigen succes te gaan, terwijl ook Ryan Brown goed was meegelopen.

De eerste helft bleef dus gelijk en in de tweede 45 minuten ging het iets meer leven. De thuisploeg creëerde verschillende kansen en was met een flink aantal hoekschoppen vaak te vinden voor het vijandige doel. Maceo Rigters, die zijn laatste competitiewedstrijd op eigen veld speelde voor ZSGOWMS, had een kwartier na rust een goede mogelijkheid, maar zag zijn inzet via een verdediger naast gaan. Vlak daarna volgde een bijna fataal misverstand tussen doelman Ziere en Yener, maar kreeg Abdessadak de bal niet lekker mee en kwam Hoofddorp met de schrik vrij.

Het doelpunt viel uiteindelijk terecht aan de kant van de bezoekers, want Hoofddorp heeft zich amper in het strafschopgebied van de thuisploeg gemeld. Een voorzet van invaller Nanka-Bruce werd achterin niet goed verwerkt en belandde voor de voeten van Barry Tjeertes, die ook net ingevallen was. Hij rondde keurig af en zette tot grote vreugde van zijn ploeggenoten de 1-0 op het bord. Hoofddorp-doelman Ziere voorkwam een grotere uitslag door met een uiterste inspanning een kopbal van doelpuntenmaker Tjeertes uit het doel te tikken.

Na afloop kon ZSGOWMS-trainer Murat Böke lachen. “Ik dacht de eerste helft wel dat we zouden winnen”, klinkt het. “Maar ik was toch even bang voor het scenario van het hele seizoen dat je kans op kans mist. Gelukkig stond het verdedigend goed en werden we daar niet zenuwachtig.” De tweede zege op rij en het groeiende vertrouwen in de groep stemt Böke hoopvol in aanloop naar laatste horde Abcoude-uit en de gewenste nacompetitie. “Het vertrouwen is in aanloop naar de nacompetitie het allerbelangrijkst”, stelt hij. “Je komt tegen derdeklassers die waarschijnlijk ook goed in het vertrouwen zitten, want zij hebben wel een goed seizoen neergezet.”

Tegenstander Hoofddorp heeft nog zicht op de nacompetitie voor promotie, maar om daar zeker van te zijn moet er volgende week gewonnen worden van SCH’44. “Als wij boven Pancratius eindigen dan valt de periodetitel van AGB naar ons toe”, aldus Jimmy Simons. “Dus we moeten vandaag als motivatie gebruiken, want dit moet ons geen tweede keer overkomen. Veertien wedstrijden, één keer verliezen dat zijn goede cijfers, dus dit moet een vuurtje zijn om het niet nog een keer te laten gebeuren.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!