ZSGOWMS wint nu wel topper van Kampong

Zondag tweedeklasser ZSGOWMS heeft zich goed gerevancheerd op de verloren topper vorige week tegen Legmeervogels (3-1). In een volgende topper, tegen nummer drie Kampong, waren de Amsterdammers met duidelijke cijfers te sterk: 4-1.

“De eerste 35 minuten hebben we misschien wel het beste spel van dit seizoen laten zien”, zei trainer Rob Rijnink na afloop. Het goede voetbal van de thuisploeg leverde een 2-0 voorsprong op door doelpunten van Zohair Chiddi en Younes Makraou. “Maar daarna speelden we niet meer vanuit onze afspraken. Ik had het gevoel dat iedereen graag zelf de 3-0 wilde maken en die zat er niet in.”

ZSGOWMS - Kampong

Kampong rook haar kans en kwam terug in de wedstrijd, al had het daar wel wat hulp bij nodig. Een eigen doelpunt van Anass Tazirane zorgde voor de aansluitingstreffer van de Utrechters: 2-1. De gasten kregen zelfs enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de inmiddels herstelde doelman Mo Ben Ali wist erger te voorkomen voor de thuisploeg.

Rijnink: “In het begin van de tweede helft was Kampong ook gewoon beter, het is een goede degelijke ploeg. Totdat wij de 3-1 maakten, dat was de beslissing.” Sven Kolle tekende na ruim een uur spelen voor die beslissing. In de hoop weer in de wedstrijd te komen ging Kampong opportunistischer spelen, waar ZSGO/WMS goed gebruik van maakte. In de tegenaanval werd de eindstand in de blessuretijd beslist op 4-1 door Makraou, uit een voorzet van Shannon Schet.

ZSGOWMS - Kampong

“Met het resultaat van vandaag ben ik zeer tevreden, het spel gematigd. Er zijn nog teveel fases in een wedstrijd waarin we niet goed voetballen”, legt de oefenmeester uit. “We leunen nu nog teveel op onze individuele kwaliteiten. De vastigheden van vorig jaar die zijn er niet meer, dus moeten daar weer iets op vinden. Dat komt omdat ik heel veel nieuwe namen heb moeten inpassen, vandaag stonden er bijvoorbeeld acht nieuwe spelers in de basis.”

ZSGOWMS - Kampong

Door de zege loopt ZSGO/WMS in op koploper Legmeervogels, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Elinkwijk. De Amsterdammers staan op een tweede plaats slechts op één punt achterstand. “Maar ik ben nog helemaal niet bezig met de ranglijst of een eventueel kampioenschap, daarvoor zijn we pas net begonnen”, reageert Rijnink. “We blijven zo wel in de race voor de eerste periode, dan kijken we pas verder.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)