ZSGOWMS (zaterdag) pas diep in verlenging voorbij De Meteoor

In de heenwedstrijd lukte het niet om van negen man te winnen en ook in de return op eigen veld maakte De Meteoor het ZSGOWMS knap lastig. Pas in de tweede helft van de verlenging lukte het de ploeg van Willem Jansen om afstand te nemen (6-2), waardoor zij met TOB zullen strijden om één plek in de zaterdag derde klasse.

De Meteoor had behoorlijk veel vertrouwen meegenomen vanuit de eerste wedstrijd en dat betaalde zich direct uit. Binnen tien minuten had de ploeg van Wesley Venema een verrassende 0-2 voorsprong te pakken. Aanvoerder Jarmo Hofman bracht de Noord-Amsterdammers in een zetel. Vlak voor rust maakte Erwin Smajic de achterstand voor ZSGOWMS met de aansluitingstreffer iets draaglijker: 1-2.

Door een gelijkmaker van aanvoerder Sancho van Soelen sleepte de thuisploeg er nog een verlenging uit. Daarin bleek de pijp leeg te zijn bij De Meteoor, dat inmiddels met tien man speelde vanwege een rode kaart voor Jalal Elouargui (twee keer geel). Toen Serdal Suvakci in het begin van de tweede helft de 3-2 op het scorebord bracht, was het gedaan met de gasten. Door doelpunten van Chico van Soelen, Earl Panka en Nally werd de eindstand op 6-2 bepaald.

In de finale wacht nu een tweestrijd met TOB, dat op de tweede plaats eindigde in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Pieter van Netten rekende vrij eenvoudig af met Dindua. Na de 1-4 overwinning in Enkhuizen werd thuis met maar liefst 7-0 gewonnen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.

Archieffoto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)