Home / Algemeen / ZSGOWMS (zaterdag) verliest aansluiting door nederlaag bij ZCFC

ZSGOWMS (zaterdag) verliest aansluiting door nederlaag bij ZCFC

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS zal in de laatste twee wedstrijden nog aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie uit de zaterdag derde klasse A te ontlopen. Door een nederlaag bij ZCFC is directe handhaving uit het zicht en lijkt de nacompetitie het hoogst haalbare. De ploeg van Murat Böke houdt momenteel alleen Zeemacht nog onder zich.

Er moest in Zaanstad gewonnen worden door de Amsterdammers om niet verder achterop te raken. ZSGOWMS zat er in de openingsfase fel op en creëerde meteen een paar goede kansen. Chico van Soelen legde af op de vrijstaande Paul van de Horn, die het doel te hoog zocht, en Sancho van Soelen stuitte op doelman Remco van Dijk. De openingstreffer hing in de lucht voor de gasten. Vlak voor rust dook ook Serdal Suvakci op vijf meter van Van Dijk op, alleen had de spits het vizier niet op scherp.

Na de rust was het wel raak. Op het moment dat ZCFC de bovenliggende partij werd, sloeg ZSGOWMS in de tegenaanval toe. Chico van Soelen was de verdediging van de thuisploeg te snel af en opende op fraaie wijze de score: 0-1. Het antwoord van ZCFC volgde snel. Lucas Wijkstra bediende Bodhy Smis voor de 1-1, het vlagsignaal van de grensrechter werd weggewuifd door de scheidsrechter.

Vervolgens ging de thuisploeg erop en erover. Met een gelukstreffer bracht Robby de Jonge ZCFC aan de leiding (2-1) en die voorsprong gaf het niet meer uit handen. ZSGOWMS probeerde nog wel op gelijke hoogte te komen en dacht hiervoor een strafschop te krijgen nadat Suvakci werd neergelegd, maar de scheidsrechter zag hier niets in. ZCFC kon doorgaan, De Jonge omspeelde de uitgekomen doelman en schoot de bal tegen de hand van Louis Wanders aan. Dit was wel een strafschop voor de leidsman, die Wanders zelfs met een rode kaart wegstuurde. De Jonge gooide de wedstrijd vanaf elf meter in het slot met de 3-1, vlak voor tijd bepaalde Marijn Esman de eindstand op 4-1.

Door de nederlaag blijft ZSGOWMS op de voorlaatste plaats staan. Aangezien Germaan/De Eland zich halverwege het seizoen terugtrok, degradeert slechts één team rechtstreeks. Dat is nu Zeemacht, al is het verschil met ZSGOWMS nog maar twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Met dank aan ZaanseSportkrant
Foto’s Theo van Vlaanderen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!