ZSGOWMS ziet United/DAVO diep in blessuretijd langszij komen

Het zijn emotionele wedstrijden, met veel bekenden, tussen ZSGOWMS en United/DAVO. In de eerste wedstrijd op jacht naar een terugkeer in de tweede klasse deelden de twee degradanten de punten, en daar was ZSGOWMS het meest ongelukkig mee. De Amsterdammers zagen een 1-0 voorsprong diep in de blessuretijd in rook opgaan: 1-1.

Met acht nieuwe namen in de basis, waarvan het middenveld en de aanval compleet nieuw waren, had ZSGOWMS in de eerste helft de overhand. Er werden voldoende mogelijkheden gecreëerd, maar het bleef bij slechts één doelpunt. Een kopbal van Doganay Göc was de doelman van United/DAVO te machtig voor de 1-0. “We waren veel beter en hadden het echt veel eerder af moeten maken”, vond trainer Murat Böke.

De oud-trainer van United/DAVO zag de gasten uit Haarlem, die met Barry Tjeertes en Jeffrey van den Berg twee ex-ZSGO’ers in de gelederen hadden, na rust vooral opportunistisch spelen. “Zij kozen telkens voor de lange bal en het lukte ons niet om daar onderuit te voetballen. Dat moesten we veel beter oplossen.”

Ondanks het opportunistische spel slaagde United/DAVO er nog altijd niet in om een kans te creëeren. Aan de andere kant ontstond er veel ruimte in de tegenaanval voor ZSGOWMS. Göc probeerde het zelfs vanaf veertig meter, over de doelman heen, maar de bal stuiterde tergend langzaam tegen de paal.

De Amsterdammers moesten het duel uitspelen met tien man vanwege een tweede gele kaart voor Desley Grunberg en daar profiteerden de gasten van. Bij één van de laatste pogingen, diep in de blessuretijd, van United/DAVO was het raak. In een druk strafschopgebied slaagde “de kleinste man op het veld”, invaller Fouad Malloul, erin om de bal achter doelman Tamba dos Santos te koppen: 1-1. Böke: “Zo’n wedstrijd verwacht je te winnen, dus dan is dit best een teleurstelling.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.