Zuidoost United lachende derde na gelijkspel KDO-De Meer

In De Kwakel hebben KDO en De Meer de punten moeten delen. Nadat de thuisploeg in de beginfase op voorsprong kwam wist De Meer vlak na rust gelijk te maken. Door de puntendeling is de voorsprong van KDO op Zuidoost United nog maar vier punten en kan De Meer de tweede periodetitel in 4F vergeten.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een harde wind, dit weerhield ongeveer 100 toeschouwers (waaornder de selectie van Zuidoost United) echter niet om de wedstrijd in De Kwakel te bekijken. KDO had in de eerste helft de wind mee en was in de beginfase sterker. Nadat Sven Vlasman, de schaduwspits bij KDO die aanvallend en verdedigend heel veel werk verricht, op aangeven van Joeri Stange in de 15e minuut de 1-0 in de touwen joeg, verzuimde de thuisploeg meer afstand te nemen van De Meer. Clubtopscorer Mathijs van Rijn, halverwege de tweede helft gewisseld na een blessure, stond zondagmiddag met het niet benutten van enkele mogelijkheden symbool voor de mindere vorm van de koploper. Niet scherp genoeg, af en toe een te laks optreden.

De pruttelende Kwakelse aanvalslinie, ook Joeri Stange (op vuisten doelman) en Chiel Kok (kopbal centimeters naast) misten goede doelkansen, brak de thuisformatie in het tweede bedrijf bijna op. Vidal bracht na de pauze verse kracht Thomas Gesink in het veld. De invaller deed het voorin prima, de gelijkmaker kwam in de 55e minuut van zijn voet. Miscommunicatie tussen KDO-doelman Peter Onderwater en Chiel Kok, die zondag regelmatig opviel door vreemde verdedigende capriolen, ging daar aan vooraf. Stefan de Vries pikte de bal op de achterlijn dankbaar af, zijn pass opzij naar Gesink betekende dus 1-1.

KDO-De Meer 05

De gastheren mochten in het laatste kwartier de handen dichtknijpen dat de tweede achtereenvolgende nederlaag op het nippertje achterwege bleef. Door een fantastische redding van doelman Onderwater, bal uit een ziendende vrije trap van Louis Achterbergh millimeters over de lat en een afgeketst schot van Dirk Mulder waarop Onderwater uitstekend anticipeerde bleef de schade voor KDO beperkt tot twee verliespunten.

KDO is met vijf verliespunten matig uit de winterstop gekomen, de voorsprong op grootste concurrent Zuidoost United bedraagt nog maar vier punten. Ook De Meer schiet weinig op met de puntendeling en kan de tweede periodetitel vergeten. Volgende week staat Zuidoost United- De Meer op het programma. Bij winst of een gelijkspel is Zuidoost United periodekampioen, bij een overwinning van De Meer kan NFC de periodetitel pakken. Het elftal van Gerard Adelaar moet dan wel winnen bij laagvlieger Buitenveldert.