Zuidvogels blijkt maatje te groot voor WVHEDW

WV-HEDW heeft tijdens de competitiestart de eerste nederlaag moeten incasseren in de zaterdag eerste klasse A. Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Zuidvogels liet de ploeg van Hans Schakel met lege handen achter: 1-3.

Individuele kwaliteit, efficiëntie en ervaring. Op die drie punten werden de Amsterdammers volgens Schakel afgetroefd. Toch had de oefenmeester de hele wedstrijd het gevoel dat er iets te halen viel voor zijn ploeg. Het begon al in het eerste kwartier met goede mogelijkheden voor Joost Heij (redding Frank Mol) en Ashraf Azzouz (halve meter over). Toch kwam Zuidvogels, wel tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong via voormalig Zeeburgia-speler Gregory Schaken.

“In de rust heb ik aangegeven dat het goed gaat en gewoon door moeten gaan”, zei Schakel na afloop. “Er was nog steeds niks aan de hand. De jongens waren tot op het bot gemotiveerd en ook de tweede helft startten we heel goed. Er was bij iedereen een gevoel van ‘we gaan zeker scoren’.” In plaats van een gelijkmaker, verdubbelden de bezoekers uit Huizen hun voorsprong tien minuten na rust. Wouter van den Berg stelde Hidde van Erkel in staat er 0-2 van te maken.

Nadat Zuidvogels na ruim een uur spelen naar 0-3 uitliep (treffer van Van den Berg), was de wedstrijd wel gespeeld. Hoewel de thuisploeg bleef zoeken naar enige vorm van aansluiting, wilde het niet lukken. Zelfs toen de scheidsrechter zes minuten voor tijd een strafschop toekende. Waar Ashraf Azzouz vorige week in het kader van de districtsbeker tegen Marken vanaf elf meter trefzeker was, werd zijn penalty nu gepakt door Mol.

Vrij snel daarna viel de eretreffer alsnog. Spits Joost Heij bracht een klein sprankeltje hoop terug met de 1-3. “We bleven het gevoel houden dat het nog kan, dat een 2-3 erin zat. Aan wilskracht ontbrak het niet”, vervolgde Schakel. Zuidvogels moest het duel met tien man uitspelen – Simon Fouchie kreeg zijn tweede gele kaart – maar WVHEDW kwam niet meer dichterbij. “In efficiëntie en ervaring waren zij een maatje te groot voor ons.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek