Home / Algemeen / Zure nederlaag voor Ajax bij DVS ’33
Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Zure nederlaag voor Ajax bij DVS ’33

Nog voor dat de bal überhaupt aan het rollen was gebracht, was er reden tot zorg bij Ajax. Naast de blessures van Kenneth Misa Danso en Glenn van Zoolingen, waren daar in de afgelopen week de namen van Virgil Deen, Mois da Silva, Carlos Opoku en Eyong Enoh bij gekomen. Het lijstje afwezigen werd nog langer door de schorsing van Dico Koppers en de vanwege privéomstandigheden afwezig Lesly de Sa. Het zat Ajax dus niet mee in aanloop naar het bezoek aan DVS ’33.

De thuisclub nam direct het voortouw, al hoefde Ajax daar niet van te schrikken. Behalve een bal van Quincy Veenhof op de lat, wist ook DVS ’33 weinig kansen te creëren. Ajax koos weloverwogen de momenten om uit te breken een aanpak die leek te werken, want de Amsterdammers met Ruben Zandwijken op doel, bleven in de eerste helft prima op de been.

Ook na rust deed Ajax geen gekke dingen en hield het de linies dicht bij elkaar. Soms liep het maar net goed af, bijvoorbeeld toen Nassim El Ablak na 55 minuten net naast schoot. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Ajax steeds meer geloof in een goed resultaat. Zeker omdat DVS ’33 ook wat geluk leek te missen, zo verdween een knal van Stef Nijland net over het doel. De thuisploeg leek wat moedeloos te worden en Ajax kreeg met Kaj de Jong nog een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Een puntendeling leek aanstaande, toen het toch nog mis ging. Vlak voor tijd pakte Vicenzo Schep de mouw van Nijland even vast. De ervaren spits ging dankbaar naar de grond en de bal moest op de stip. Kenneth Aninkora zette de 1-0 op het scorebord. Ajax stuurde daarna Lars Middelwijk nog mee naar voren en was via Jip Bartels nog dicht bij de 1-1. De ruimte die Ajax weggaf, bood ook nog een grote kans voor Benjamin Roemeon, maar hij raakte de paal.

Dinsdag moet Ajax al weer aan de bak, dan komt nummer 2 Sparta Nijkerk op bezoek. Er moeten punten gepakt worden om weer op een veilige plek te komen. Bekijk hier de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)