Zwaar bevochten zege Pancratius in en tegen Weesp

In de zondag tweede klasse B blijft Pancratius in het spoor van koploper DCG. De ploeg van Bart Jansen boekte een zwaar bevochten zege bij Weesp. Het werd 1-2. De achterstand op DCG blijft daardoor vier punten. Komend weekend staan beide teams tegen over elkaar in Amsterdam.

Ook dit duel werd wegens de weersomstandigheden op het kunstgras afgewerkt. Weesp begon enigszins gehavend aan het duel omdat de broertjes Buddenberg ontbraken wegens een blessure. Weesp domineerde het eerste half uur en dat kwam ook door dat Pancratius er voor had gekozen om wat meer in te zakken en het spel over te laten aan de tegenstander. Trainer Bart Jansen: “ Vorige week tegen hoofdklasser JOS Watergraafsmeer hebben we dat ook gedaan en dat pakte toen goed uit. Ik kan me voorstellen dat zij daardoor het gevoel hadden dat ze sterker waren.”

Foto Herman Hermsen: Fenne (onzichtbaar) zorgt vanaf elf meter voor de 0-1

De eerste grote kans was voor Weesp. Topscorer Jesse van Huisstede kopte bij de eerste paal net niet raak en ook in de rebound ging de bal er via Milan Geertsma niet in. Na een half uur nam Pancratius wat meer het initiatief en dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Ralf Fenne werd neergehaal door Aize Burggraaf en de toegekende strafschop werd door Fenne zelf ingeschoten (0-1).

Weesp-trainer Mario Rijnsburger: “ Dat was een harde klap omdat ik het gevoel dat wij beter waren. We hebben ook de meeste kansen gehad. Gelukkig komen we in de laatste minuut van de eerste helft nog op gelijke hoogte. Dat was meer dan verdiend.” Na een actie van Van Huisstede was het uiteindekijk Kick van Aelst die voor de gelijkmaker zorgde.

250151 FC Weesp 1 2 Pancratius  (18)

Na rust was het overwicht wederom voor Weesp. Rijsnburger: “We speelde de tweede helft nog beer dan de eerste.” Alleen vergat Weesp zich zelf te belonen. Drie 100% kansen waren niet aan de ploeg van Rijsburger besteed. Pancratius, dat loerde op de counter profiteerde uiteindelijk in de 78ste minuut. Een afgeslagen aanval werd door A-junior Merano Omzigtig uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd (1-2). In de slotfase probeerde Weesp met een extra aanvaller nog van alles om er minimaal een gelijkspel uit te halen. Invaller Thijs Visser stond nog oog in oog met doelman van Pancratius maar ook hij zag geen kans om te scoren.

250151 FC Weesp 1 2 Pancratius  (22)

Door deze nederlaag is Weesp uitgeschakeld in de strijd om de tweede periode. Die strijd gaat aanstaande zondag tussen DCG en Pancratius. Jansen: “ Voor DCG, dat vier punten voor staat, is het belangrijk , maar voor ons is de druk wel wat groter. Wij moeten winnen anders wordt het gat wel erg groot.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B