Home / Algemeen / Zwaarbevochten zege Pancratius op SCH’44

Zwaarbevochten zege Pancratius op SCH’44

Negen punten uit de eerste vier wedstrijden. Pancratius-trainer Bart Jansen had er op gehoopt en inmiddels ook gerealiseerd. Door een krappe 1-0 overwinning op koploper SCH’44 klommen de Badhoevedorpers naar de vierde plaats in de zondag tweede klasse B.

“Of ik rekening had gehouden met zo’n competitiestart? Ik hoopte erop”, zegt Jansen. “Natuurlijk teken je hier vooraf voor. De voorbereiding verliep niet super goed, dus als de competitie dan begint, moet ik het allemaal eerst nog even zien. Dat het dan alsnog lukt, is hartstikke fijn.”

Het was een zwaarbevochten zege van Pancratius. “Ik vind SCH’44 sowieso een lastige tegenstander, vorig seizoen zijn ze natuurlijk nog derde geworden. SCH’44 heeft veel fysiek sterke spelers en gooien er ‘de beuk in’ als dat moet. Daar moeten wij niet teveel in meegaan en dat is vandaag gelukt.”

2016092-pancratius-sch44-foto-hans-van-dijk-3

Kleine kansen over en weer hielden het spannend in Badhoevedorp. In de zeventigste minuut werd het verschil gemaakt. Pancratius-aanvaller Lionel Grootfaam wilde een vrije trap van Ralf Fenne verlengen, maar zag de bal tot zijn eigen verbazing in het doel belanden: 1-0.

In de slotfase kreeg invaller Gianni Oosterhof nog een goede mogelijkheid namens de thuisploeg, maar schoot de debutant vanuit kansrijke positie recht in de handen van de doelman van SCH’44. Jansen: “Het was zwaarbevochten, maar ik vond het een verdiende zege.”

Met de drie punten komt Pancratius op gelijke hoogte met SCH’44 en FC Abcoude. Op basis van doelsaldo staan de Badhoevedorpers op een vierde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk