Zwaarbevochten zege voor De Meteoor tegen Roda’23

De Meteoor heeft in de zondag derde klasse C zijn tweede overwinning op rij geboekt. Tegen Roda ’23 sprong de ploeg van Gerrie Breugem uiterst effectief om met de kansen in de eerste helft en legde daarmee de basis voor een 3-2 overwinning. Nolano Montblanc was de matchwinner met twee doelpunten, al hadden dat er meer kunnen zijn.

De thuisploeg ging voortvarend van start en al na twee minuten lag de bal achter Roda-doelman Daan Stevens. Danny Lorent was de verdediging van Roda te snel af en vond de verre hoek. Roda nam hierna het initiatief en was vaak op de helft van de Meteoor te vinden. Dennis Bakker, de absolute uitblinker aan de kant van Roda, stuitte tweemaal op Danny Hillegers. De doelman van De Meteoor keerde terug onder de lat na hersteld te zijn van een kruisbandblessure.

meteoor-roda3

De Meteoor was in balbezit erg slordig waardoor de druk van Roda aanhield, maar de defensie van de Meteoor gaf bijzonder weinig ruimte weg in het strafschopgebied. Na een half uur profiteerde de razendsnelle Montblanc van de ruimte achter de defensie bij Roda, met een wippertje verschalkte hij de uitkomende Stevens. Roda leek hierna wat aangeslagen. Bakker stelde Hillegers voor de derde keer op de proef, maar de doelman hield zijn doel schoon tot het rustsignaal.

meteoor-roda2

Na de rust werd de spanning al snel weer teruggebracht. Hillegers moest dit keer het antwoord schuldig blijven op een harde vrije trap van Bakker. De Meteoor liet zich niet uit het veld slaan en ging steeds beter spelen. Na een aantal goede mogelijkheden vergrootte het de marge weer naar twee doelpunten. Spits Donny Geel leverde een geweldige voorzet af en Montblanc torende hoog boven iedereen uit en kopte binnen, een doelpunt uit het boekje. De ongelukkig spelende Lennart Rust kreeg twee goede kansen op de aansluitingstreffer maar de Roda-spits kon niet afdrukken met het hoofd.

demeteoor-roda4

De verdediging van Roda gaf steeds meer ruimte weg en Montblanc had de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. De eerste keer stuitte hij op Stevens en vervolgens probeerde hij het met een lobje, maar zonder succes. De Meteoor kreeg het deksel op de neus want Dennis Bakker maakte er zowaar 3-2 van met nog tien minuten op de klok. Roda ging alles of niets spelen waardoor Montblanc in de tegenstoot opnieuw alleen op Stevens af kon. Hij omspeelde de doelman maar met zijn mindere linkerbeen kon hij voor een leeg doel niet tot scoren komen. Roda kwam niet verder dan een afstandsschot van invaller Crombeen dat werd gepakt door Hillegers.

De Meteoor-trainer Gerrie Breugem vond de overwinning verdiend op basis van de tweede helft, waarin zijn ploeg vele grote kansen onbenut liet. Breugem: “In de eerste helft waren we de bal veel te snel kwijt. We speelden hem te vaak blind naar voren. In de tweede helft ging dat een stuk beter. Daarnaast is de snelheid van Nolano (Montblanc) een enorm wapen en uiteindelijk moet je meer goals maken dan drie. Ik moet ook Roda’23 een compliment maken dat ze met een heel jong team al zo’n verzorgd voetbal spelen. Gelukkig hebben wij vandaag de punten gepakt.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Koos van der Leest