Zwaarbevochten zege voor DWS op moedig FC Weesp

DWS heeft op het tandvlees de drie punten in eigen huis gehouden tegen FC Weesp. De Amsterdammers gaven een 3-1 voorsprong uit handen en werden uiteindelijk gered door Noureddine Harrouni: 4-3, waarmee de deur naar de gevarenzone van de zondag tweede klasse B voor even is dichtgegooid.

Vanaf het begin ging FC Weesp, dat bij winst over DWS heen zou klimmen, volle bak in de aanval. Dit resulteerde in de vierde minuut in de openingstreffer van Jasper Foppen. Een individueel hoogstandje van Lancine Bamba bracht de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. Hij begon op zijn eigen helft aan een lange solo, omspeelde ook doelman Arno Copier en schoof de bal in het lege doel: 1-1. Nog voor de rust kwam DWS aan de leiding. Op aangeven van Anass Benhammouch tekende Ray van Geldorp voor de 2-1.

In de tweede helft begonnen de Amsterdammers voortvarend. De mee naar voren gerende Mohammed Aznag werd in het zestienmetergebied naar de grond gehaald, wat een penalty opleverde. Vanaf elf meter maakte Benhammouch geen fout. FC Weesp gaf ondanks de 3-1 achterstand niet op en poetste dit met twee doelpunten weg. Zowel Thijs Visser als Milan Geertsma profiteerde van slordigheden in de defensie van DWS.

De ploeg van René van Vark nam geen genoegen met een gelijkspel en bleef de aanval zoeken. Vijf minuten voor tijd kregen de bezoekers de deksel op de neus. Noureddine Harrouni rondde een goede voorzet van invaller Mehmet Karaca af: 4-3. Ondanks dat FC Weesp een slotoffensief inzette, lukte het DWS om de zwaarbevochten overwinning over de streep te trekken.

DWS klom door de benauwde zege achtste plek, met vijftien punten uit elf wedstrijden. FC Weesp heeft vijf punten minder en staat twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Leen Overweg
Archieffoto: Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)