Home / Algemeen / Zwak begin kost Abcoude overwinning

Zwak begin kost Abcoude overwinning

Een uitermate zwak begin van de wedstrijd heeft FC Abcoude een overwinning gekost in het uitduel tegen promovendus United/DAVO uit Haarlem. Al na acht minuten staat de thuisploeg met 2-0 voor. Allebei de doelpunten ontstaan uit standaardsituaties waarbij de verdediging van Abcoude niet vrijuit gaat. Abcoude herpakt zich daarna. Nog in de eerste helft komen de Abcoudenaren op gelijke hoogte. In de tweede helft weet Abcoude het echter niet meer af te maken.

United/DAVO is in het eerste kwartier duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg zoekt direct de aanval. Abcoude is in het begin volledig de kluts kwijt. Er wordt rommelig gespeeld en de coördinatie is ver te zoeken. United/DAVO maakt daarvan dankbaar gebruik. In de 4e minuut is het al raak. Vanuit een fantastische uittrap van de keeper van United/DAVO trap kan Dennis van de Manakker in volledig vrije positie de score openen (1-0). Nog geen vier minuten later is Abcoude opnieuw niet attent bij een vrij trap. Ditmaal kan Sjoerd Hamann gemakkelijk inkoppen (2-0).

Dennis Puttmann in achtervolging

Een geschrokken Abcoude probeert de organisatie weer in de ploeg te krijgen. En dat lijkt te lukken. In de 11e minuut van de wedstrijd kan verdediger Roy Janssen goed doorkomen over de rechterkant van het veld. Zijn voorzet is scherp en bereikt Haresh Kanhai. Die brengt de achterstand van Abcoude met een fraaie lob terug tot 2-1.

Abcoude komt langzaam maar zeker wat meer aan voetballen toe. Er zijn mogelijkheden voor Martijn Groen en Rezgar Kasim, maar Abcoude weet die kansen niet te verzilveren. In de 31e minuut wisselt Abcoude. Verdediger Tobias Kombrink verlaat het veld voor aanvaller Michael Amoafo. Abcoude wil duidelijk meer druk zetten. Maar ook United/DAVO blijft gevaarlijk. In de 32e minuut moet het eigenlijk de voorsprong uitbouwen. Vanaf het middenveld een dieptepass. Robbert de Vries van Abcoude zit helemaal mis, maar keeper Jeffrey IJmker is attent en behoedt Abcoude voor een grotere achterstand. In de 39e minuut van de wedstrijd een snelle aanval van Abcoude over de rechterflank. Michael Amoafo geeft de bal voor op Niek Remijn. Die wordt binnen de zestien meter onderuit gehaald.  De toegekende penalty is een prooi voor Martijn Groen, die de bal foutloos inschiet (2-2).

Niek Remijn in duel

De tweede helft is duidelijk voor Abcoude. Er wordt veel aanvallender gevoetbald. Naarmate de wedstrijd vordert, krijgt United/DAVO het conditioneel ook lastiger. Toch is het United/DAVO dat de eerste goede kans krijgt. In de 60e minuut kan de nummer 10 van United alleen op de keeper van Abcoude af. Die let goed op en gooit zichzelf in het schot. Daarna is het Abcoude dat controleert en het beste voetbal laat zien. De bezoekers creëren meerdere kansen maar tot scoren komt de ploeg van trainer Rini van Roon niet. Vlak voor tijd lijkt Abcoude dan toch de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Vanaf rechts een scherpe voorzet die Michael Amoafo kan inkoppen. In eerste aanleg keurt de scheidsrechter het doelpunt goed. Maar op appèl van de grensrechter wordt de goal alsnog vanwege buitenspel afgekeurd. Een onjuiste beslissing.

De wedstrijd eindigt in een 2-2 eindstand. Evenals de afgelopen weken doet Abcoude zichzelf daarmee tekort. De ploeg handhaaft zich overigens wel op een vijfde plaats in de ranglijst. Volgende week het thuisduel tegen Roda’23 uit Bovenkerk, dat vandaag met 0-4 verloor van koplopen NVC.

Wedstrijdverslag en foto’s: Rob Baarda

Send this to a friend