Home / Algemeen / Zwalkend Pancratius krijgt flinke knauw van RODA’23
Foto: Hans van Dijk

Zwalkend Pancratius krijgt flinke knauw van RODA’23

Danny Hijzelendoorn had zich de hervatting van de zondag tweede klasse B anders voorgesteld. Nieuw jaar, nieuwe kansen, maar zijn Pancratius viel terug in dezelfde problemen als voor de winterstop. RODA’23 deelden met een 0-4 overwinning een gevoelige tik uit aan de Badhoevedorpers.

De moedeloosheid was inmiddels toegeslagen bij de oefenmeester. In de slotminuten keek hij veelvuldig naar de klok, hopend dat deze lijdensweg snel voorbij zou zijn. Zijn gedachten gingen hierbij ook terug naar de laatste wedstrijden van 2018. “Voor de winterstop leverden we bij Kampong een dramaprestatie, een week daarna speelden we tegen SCH’44 een schitterende wedstrijd. Het ligt zo ver uit elkaar. Het is voor mij onverklaarbaar. Ik denk dat we op mentaal vlak sprongen moeten maken.”

Fysiek, mentaal, technisch, tactisch; op alle fronten werden de Badhoevedorpers afgetroefd. En niet zo’n klein beetje ook. RODA’23 liet als enige ploeg zien deze derby – zo wordt het duel door de Bovenkerkers beschouwd – graag te willen winnen. “Er zit vijf kilometer tussen Badhoevedorp en Bovenkerk, de jongens kennen elkaar. Ze willen hoe dan ook van hun oude klasgenoten winnen”, zei trainer Bnar Toofeek, die zelf jaren geleden in het eerste elftal van Pancratius speelde. “Mijn jongens zien dit echt als een derby, vandaar dat het zo leeft en de ontlading groot is. Als je wint, moet je er ook van genieten.”

In de tiende minuut opende Quint Piris de score door doelman Stijn Morsch te omspelen: 0-1. Een kwartier later moest de sluitpost zich vanwege een hoofdblessure laten vervangen. De wissel nam uiteindelijk tien minuten in beslag omdat reservedoelman Kyle te Pas zijn handschoenen was vergeten mee te nemen uit de kleedkamer. Eenmaal in het veld toonde Te Pas zijn kunsten op schoten van Rinaigel Ogenio en Piris, maar werd in de dertien minuten durende blessuretijd alsnog geklopt. Na goed doorzetten verschafte Lars Postmus voor zichzelf genoeg ruimte om een schot te lossen: 0-2.

In de tweede helft hoopte Pancratius met een snelle aansluitingstreffer de spanning terug te brengen. Dat lukte ook bijna. Een inzet van invaller Tony Schreurs werd van de lijn gehaald. De vijftigste minuut bleek cruciaal in het verdere verloop van de wedstrijd, want amper zestig seconden hierna kreeg Pancratius-verdediger Mathijs Miserus rood vanwege natrappen richting Piris. “Valt die rode kaart niet, dan wordt het ook niet zo’n uitslag”, meende Hijzelendoorn.

Tegen tien man, die stuk voor stuk hun niveau niet haalden, waanden sommige spelers van RODA’23 zich in een speeltuin. Zo ook Postmus. Hij begon vanaf het eigen strafschopgebied aan een hele lange rush langs enkele Badhoevedorpse verdedigers, speelde ook Te Pas uit en stelde vervolgens Piris in staat er 0-3 van te maken. Een kwartier voor tijd liepen de bezoekers via Ogenio zelfs uit naar 0-4. “En ik denk dat we er zelfs meer hadden moeten maken”, bleef Toofeek kritisch.

Pancratius is door de nederlaag weer terug bij af: het lukt ze nog steeds niet om uit het rechterrijtje te komen. Misschien helpen de komende wedstrijden tegen enkele concurrenten daarbij. Te beginnen met hekkensluiter PVCV, dat één van de twee behaalde punten tegen de Badhoevedorpers pakte. “We moeten de komende weken echt punten pakken. Daar moeten we keihard voor werken”, weet Hijzelendoorn. “Ik baal er echt enorm van dat dit weer gebeurt, ik ben ook best pissed op de jongens.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk