Home / Algemeen / Zwaluwen’30 Swift slaapverwekkend

Zwaluwen’30 Swift slaapverwekkend

De topper in de zaterdag eerste klasse A tussen Zwaluwen’30 en Swift was met name in de eerste helft slaapverwekkend. Na 45 minuten hadden beide ploegen nog geen schot op goal gelost. De tweede helft was het met name aan de Amsterdamse kant wat sprankelender. Het bleef echter 0-0.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op een gedeelde tweede plaats met vijf punten achterstand op koploper Breukelen (dat zijn er nu zeven omdat Breukelen won bij SVL). De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen wisten zelfs geen enkele kans te creëren in de eerste 45 minuten. Vooral de angst om een tegengoal te krijgen regeerde. Niemand wilde verliezen.

In de tweede helft was het Swift dat de overhand had. Zwaluwen hanteerde vooral de lange bal en uit een van die mogelijkheden kwam Swift goed weg toen een Hoonse aanvaller de paal raakte. Swift, met inmiddels Tim Stij voor Bilal El Amraani in de ploeg, zocht steeds meer de aanval en dat resulteerde ook in de nodige kansen. Een schot voor langs was het eerste offensief daarna zag Steij zijn goede inzet gestopt worden door de Zwaluwen doelman. Vlak voor tijd leek dan als nog de winnende treffer te komen voor de Amsterdammers.

Steij kreeg de bal aangespeeld en legde hem in een keer dood. Op de rand van de zestien bediende hij Tobias Kuijvenhoven die de bal voor het inschieten had. De aanvallende middenvelder raakte de bal echter volledig verkeerd en zag tot zijn ontzetting, en alle aanhangers van Swift, de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na vorige week tegen Castricum weer duur puntverlies voor de ploeg van David Vecht. Omdat ook de concurrenten punten verspeelden blijft de schade beperkt maar als je het omdraait laat Swift een mooie gelegenheid liggen om verder uit te lopen en in het spoor te blijven van koploper Breukelen. De achterstand van Swift en Zwaluwen op Breukelen bedraagt nu zeven punten.