Jordy Vierbergen (links) samen met zijn goede vriend Rick van Veen. Volgend seizoen spelen zij weer samen.

Zwanenburg blijft in spoor DCG na zege op VVA/Spartaan

Zwanenburg blijft in het spoor van koploper DCG in de derde klasse C. De ploeg van Edwin Eefting versloeg het nog zonder punten zijnde VVA/Spartaan met 2-1. De achterstand op de koploper (DCG versloeg RKDES met 3-0) blijft twee punten.

Het duel werd vorige week na een kwartier gestaakt vanwege de regen. Vandaag werden de resterende 74 minuten uitgespeeld zonder onderbrekingen. Van het verschil op de ranglijst was in eerste instantie niets te zien. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de kansen waren zelfs voor de Amsterdammers. Vooral de jonge Reda Kharchouch krege ene paar goede kansen.

Jordy Vierbergen (l) en Rick van Veen vier de zege op VVA/Spartaan
Jordy Vierbergen (l) en Rick van Veen vier de zege op VVA/Spartaan

Toch was het echter Zwanenburg-spits Rick van Veen die na 22 minuten (de zevende van vandaag dus!) de bal knap controleerde en deze onhoudbaar onder de lat schoot. Tien minuten later kon Van Veen de bal onderscheppen na een fout achterin bij VVA/De Spartaan. Niet zelfzuchtig plaatste hij deze breed op Tim Hollander die ervoor koos niet simpel een hoek te kiezen, maar de bal hard de linkerkruising in te schieten (2-0). De bezoekers gaven het zeker niet op maar Kharchouch en Stanley van Loon misten nog twee aardige kansen. Zo kon het zijn dat de kansenverhouding bij rust aardig gelijk was, maar Zwanenburg toch met een riante voorsprong van 2-0 aan de thee kon.

Doelpuntenmaker Tim Hollander bespreekt na afloop nog even zijn doelpunt met de supporters
Doelpuntenmaker Tim Hollander bespreekt na afloop nog even zijn doelpunt met de supporters

De tweede helft was lange tijd vrij vlak, zonder echt grote mogelijkheden, totdat Spartaan-aanvoerder Evert van de Linde een kwartier voor tijd (officieel dan, dankzij blessures en pasjes-controle duurde deze wedstrijd gewoon bijna 90 minuten) de bal binnen wist te werken uit een corner. Zoals vaker veranderde deze aansluiter het beeld van de wedstrijd.

Spartaan drukte Zwanenburg vast op eigen helft en creeerde nog een aantal kansen, waarbij Zwanenburg dan weer op de counter gevaarlijk was. Als Ruben Karelse bij de thuisploeg zijn vizier op scherp had gehad was de wedstrijd allang beslist geweest, maar hij wist doelman Marcel Ons tot drie keer toe niet te passeren. Het bleef daardoor tot het eindsignaal spannend, maar tevens 2-1.

Het spel van VVA/Spartaan geeft in ieder geval vertrouwen voor de toekomst want de ploeg van Mo Obbiba verdiend het niet, gezien het vertoonde spel, om nog steeds puntloos te zijn.

Verslag en foto’s Marc Overboom

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!