Zwanenburg dankt Van Veen

Zwanenburg heeft de achterstand op SV Nieuw Utrecht teniet gedaan. Op eigen veld werd het 4-2 en dat was voldoende om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. De ploeg van Edwin Eefting maakt dus nog steeds kans om dus ook komend seizoen in de tweede klasse te spelen.

Eefting: “Rick van Veen was niet te stoppen vandaag”. Van Veen scoorde drie goals en mag zich met recht de ‘man of the match’ noemen. Eefting: “Ik miste veel mensen vandaag, maar liefst vijf basisspelers. We moesten roeien met de riemen die we hebben  en dat hebben we uitstekend gedaan. Ik ben echt heel trots op mijn ploeg”.

Na de 3-2 nederlaag van vorige week in Utrecht werd het in Zwanenburg dus 4-2. De ploeg van Eefting begon zeer ongelukkig aan het duel. Al na drie minuten scoorde de gasten vanaf de strafschopstip nadat Arjan van Deem hands had gemaakt. Na een kwartier maakte Rick Buijs vanuit een scrimmage gelijk. Toen Rick Van Veen na 28 minuten de thuisploeg op voorsprong zette waren beide ploegen weer in evenwicht want in de nacompetitie bij de amateurs tellen de uitdoelpunten niet dubbel. Koen Piels werd in het strafschopgebied  gevloerd en Van Veen maakte het karwei af. Net als de start van de wedstrijd was ook de laatste minuut van de eerste helft niet hoopgevend. Nieuw Utrecht kwam vlak rust op 2-2. Een counter werd perfect uitgevoerd.

Eefting: “In de rust heb ik gezegd dat we vanuit het collectief moeten spelen. Zij beschikken over meer individuele klasse maar als ploeg zijn we echt  veel sterker. Door een blessure ben ik met slecht een spits gaan spelen en zes middenvelders. Daar wisten ze gene raad mee”.

Na rust bleef Zwanenburg, in een ader systeem, op jacht gaan naar een nieuwe voorsprong. In de 62ste minuut maakte Van Veen er koppend 3-2 van en zo was de opgelopen schade weer hersteld. Opmerkelijk want Van Veen is slecht 1’60  lang. De aanvalsdrang van met name Van Veen was nog niet gestild want in de 67ste minuut zette hij de thuisploeg zelfs op 4-2 en op dat moment was dat voldoende om de finale van de nacompetitie te halen voor promotie naar de tweede klasse.

Eefting: “We kregen maar liefst negen minuten extra tijd. Ze hebben, op wat schoten vanuit de tweede lijn na, geen kans meer gehad. Wij hebben nog twee finales te gaan tegen United DAVO. We hebben dit jaar al drie keer tegen ze gespeeld. In de beker en de uitwedstrijd in de competitie hebben we gewonnen. Thuis hebben we gelijk gespeeld. Als dat weer zo gaat dan spelen we volgend jaar in de tweede klasse”.

Foto’s: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!