Zwanenburg degradeert na nederlaag tegen concurrent IVV

De eerste degradant in de zondag derde klasse C is bekend. Waar onderin de verschillen enorm klein zijn, is het Zwanenburg niet gelukt om zich veilig te spelen. Door een 3-2 nederlaag op bezoek bij concurrent IVV is de ploeg van Mehmet Simsek op de voorlaatste speeldag gedegradeerd naar de vierde klasse.

“Natuurlijk is dit jammer. Al moet ik wel zeggen dat de nederlaag van vandaag tekenend is voor ons hele seizoen”, zegt Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek. “Wij zijn een tegenstander voor onszelf en maken het onszelf moeilijk door doelpunten te makkelijk weggeven en teveel kansen onbenut te laten. Het gebeurt altijd ongelukkige momenten. Dat is een beetje het woord van dit seizoen: ongelukkig.”

In Landsmeer maakte IVV al vroeg het verschil. Zwanenburg stond niet op te letten bij een goed genomen vrije trap van Michel Lion die na een fout van de doelman werd binnengewerkt door Wesley Grit en Youri Brinkman benutte een strafschop. “Daarna was er niets aan de hand,” aldus IVV-trainer Charles Loots. De gasten moesten winnen en dus besloot Mehmet Simsek na de rust al meteen alles-of-niets te spelen. Het leverde de aansluitingstreffer op van Ruben Karelse, maar dichterbij kwamen de gasten niet.

Nog geen twee minuten later had IVV namelijk weer de voorsprong hersteld naar twee doelpunten door een eigen doelpunt na een goede voorzet van Brinkman. Karelse schoot Zwanenburg met de 3-2 weer in de wedstrijd, alleen bleef het daarbij. De degradatie was onafwendbaar voor de gasten. Simsek: “Ook nu was het weer ongelukkig. We geven de doelpunten te makkelijk weg en belonen onszelf niet.”

De oefenmeester zoekt naar een reden”Vorig seizoen speelde Zwanenburg al nacompetitie en vertrokken twee belangrijke spelers. We begonnen het seizoen nog goed, maar zijn gedurende het seizoen zo’n acht spelers kwijtgeraakt wegens blessures. Zwanenburg hoort op dit niveau thuis, alleen heeft het ons niet meegezeten. Voor volgend seizoen is de doelstelling in ieder geval al duidelijk: zo snel mogelijk terug naar de derde klasse. Het liefst binnen een jaar al.”

IVV heeft een goede reeks doorgezet en is nu zelfs naar de tiende plaats gestegen. Als de ploeg van Charles Loots deze plaats ook weet vast te houden in de wedstrijd tegen koploper AGB, betekent het lijfsbehoud voor de Landsmeerders. “Ik heb het volste vertrouwen dat wij erin blijven. We moeten volgende week allebei (AGB voor kampioenschap, IVV voor lijfsbehoud, red.) dus we zullen de komende week even moeten rekenen. We zitten de laatste vijf weken in een goede flow, dus we hebben er vertrouwen in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)