Zwanenburg diep in blessuretijd verdiend naast RODA ’23

Ondanks een laat gelijkspel tegen RODA ’23 is Zwanenburg weinig opgeschoten in de strijd tegen degradatie in de zondag derde klasse C. De ploeg van Mehmet Simsek knokte zich in de blessuretijd terecht naast subtopper RODA ’23, maar zag de concurrentie allemaal punten pakken. Zo blijft Zwanenburg hekkensluiter, vijf punten achter de veilige tiende plek.

Het wordt dus voor Zwanenburg een lastige opgave om nog in de laatste drie wedstrijden nog voldoende punten bij elkaar te halen om zich direct veilig te spelen. Hoewel de ploeg pas in de 94ste minuut het punt veiligstelde, voelde het voor trainer Mehmet Simsek als twee punten die Zwanenburg heeft laten liggen.

IMG_6421

Zwanenburg hield RODA ’23 een groot deel van de wedstrijd immers in leven. De openingsfase was voor de thuisploeg, maar de lat en RODA ’23-doelman Daan Stevens stonden in de weg. Het was dan ook verdiend dat Ruben Karelse na een half uur de score opende uit een snelle tegenaanval: 1-0. De thuisploeg kon het zichzelf echter aanrekenen dat het verschil niet groter was gemaakt.

Lange tijd in de tweede helft leek de 1-0 ook de eindstand te worden. De kansen van de gasten uit Bovenkerk bleven uit en Zwanenburg verzuimde de definitieve tik uit te delen. Met wat geluk kwam RODA ’23 vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Een handsbal in het strafschopgebied werd bestraft met een strafschop, waar Dennis Bakker wel raad mee wist: 1-1.

IMG_6466

Een paar minuten later werd de bal nog een keer op de stip gelegd voor RODA ’23. Een noodingreep op de doellijn was nu de oorzaak en opnieuw benutte Bakker dit buitenkansje. Zo was de achterstand in drie minuten opeens omgebogen in een voorsprong voor RODA ’23 en leek Zwanenburg met lege handen te eindigen.

Diep in de blessuretijd kreeg de thuisploeg toch nog een verdiende gelijkmaker. Een laat aanvalsoffensief werd in de 94ste minuut beloond met een doelpunt van Mark Mul: 2-2. Zwanenburg pakte een verdiend punt, maar schiet er op de ranglijst weinig mee op. De ploeg van Mehmet Simsek blijft hekkensluiter, vijf punten achter de veilige tiende plek. De achterstand op de nacompetitieplekken bedraagt drie punten. RODA ’23 blijft op de vijfde plaats staan.

IMG_6369

“Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen we nog van de laatste plaats afkomen”, aldus Simsek tegenover de Hoofddorpse Courant. “Maar dan moeten we opnieuw met de inzet spelen zoals we die vandaag toonden en we moeten meer geluk hebben bij het verzilveren van de kansen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)